Разсеяни родители забравиха бебето си на летището

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:43 / 20.12.2018
1341
Разсеяни прибиращи се от чужбина родители, изморени от пътя, "забравили“ на летище София бебето си в количка. Родителите установяват липсата му по време на паспортната проверка. Случаят завършва благополучно и детето е предадено на родителите, разказаха за "Монитор“ от столичния аеропорт.

На летището най-често пропускаме да вземем със себе си лични документи, очила, колани, телефони, лаптопи, фотоапарати, детски колички, дрехи, портфейли, ръчни часовници и инструменти. Случаят с оставеното без надзор дете се случва през последната година, разказват служители на летището.

За да отговори на очакванията на пътниците, столичното летище пази вещите ни достатъчно дълъг период от време. В тази връзка имаме вещи, които са потърсени след 2-годишно съхранение на аерогарата.

Съхраняването на забравени и загубени вещи се регламентира съгласно разработени правила на аеропорта. Според действащия норматив вещите се подлагат на необходимите проверки за сигурност, описват се в протоколи за съхранение и при поискване се предават на собствениците или на техни представители. За разлика от летищата по света, където организират търгове на забравените вещи, у нас няма такава практика. Единствено хранителните стоки подлежат на незабавно унищожаване, допълниха от държавното дружество "Летище София“ ЕАД. Сред бъдещите планове на летището, което вероятно ще бъде дадено на концесия, е да даряват по-ценните предмети.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).