Разследване ще установява причините за смъртта на момченцето в Кардам!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:22 / 29.10.2019
1483
Районната прокуратура в Генерал Тошево ръководи досъдебно производство по повод смъртта на малолетно момченце. Започналото разследване ще установява причините и обстоятелствата, довели до смъртта на 9-годишното дете на 27 октомври тази година малко преди полунощ. Във Военноморската болница във Варна е настанено и 11-годишно момиченце, което е сестра на починалото момче. Детето е било прието в критично състояние първо в добричко лечебно заведение, а впоследствие е било транспортирано до Варна. В момента състоянието му се подобрява и е без опасност за живота.

В къщата в село Кардам, където е починало деветгодишното дете, се отглеждат общо 6 деца на възраст от 4 до 13 години. Основно грижи за отглеждане на децата полагали техните баба и дядо – на 63 и на 53 години. Те вече са разпитани. Извършени са и два огледа в къщата. Условията за живот в нея не са особено благоприятни за отглеждане на шест деца.

Починалото момченце и още две от децата в многодетното семейство са ученици в основно училище в Генерал Тошево.

Районната прокуратура в Генерал Тошево е разпоредила проверка на храната, която са консумирали децата и техните баба и дядо, и на търговския обект, където са купували хранителните продукти. Ще бъде проверен и училищният стол в основно училище "Христо Смирненски“ в Генерал Тошево, където са учили починалото момченце, сестричката му и още едно от децата. Проверката на храните в училищния стол е възложена на областната дирекция по безопасност на храните в Добрич.

По разпореждане на Районната прокуратура в Генерал Тошево дирекцията по социално подпомагане трябва да предостави здравно-социални услуги и наблюдение на останалите деца в многодетното семейство.

По досъдебното производство са назначени токсикологични експертизи. Изследват се проби, взети при аутопсията на деветгодишното момче. При нея не са установени видими причини или увреждания на вътрешните органи на детето, които да са причинили смъртта му.

Действията по разследването продължават.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).