Разтърсващ коментар: Ситуацията с вируса в България е тотално изпусната, до 15 дни ще има по 500 заразени

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (23)
22:52 / 08.07.2020
2135
Емблематичният ни аниматор Тео Ушев, номиниран за "Оскар" за късометражен филм през 2017-а година, пусна разтърсващ коментар относно задълбочаващата се пандемия от COVID-19 в България. Талантливият художник направи мрачна прогноза за многократно увеличение на заразените и починалите и заклейми "алтернативните" мошеници, които убеждават хората, че опасност не съществува.

Поместваме думите на Ушев със съкращения:

Ситуацията с вируса в България изглежда тотално изпусната. (То във всичко изглежда изпусната, но това е дълъг разговор.) Още от самото начало хаосът беше пълен, но поне имаше една авторитетна фигура, която всяваше респект. Не всичко беше идеално, но имаше добро желание.

После се появи един жаден за медийно внимание антивирус, който направи най-лошото - пося недоверие в научните принципи, в дисциплината, в смисъла на НИЕ. Българинът е недисциплиниран, противоречив. Кажи му, че е прецакан и го лъжат, и той веднага се хваща за всяка идея за световна конспирация срещу семето му.

Да не бъдем наивни - приходите в българския туризъм не идват от услуги. Туристическите олигарси не ги интересуват шезлонгите и чистотата, нито имиджа на държавата. Хотелите не са нищо друго освен перални.

Туристическите могули ги интересуват само потребителите на дрога и безакцизен алкохол. Барове, ресторанти, чалготеки, бардаци, футболни мачове. Цялата корупция в България (и по света) се върти през тези канали.

Следвайки експоненциалната крива, до 15 дни ще има поне 500 заразени на ден (и повече). Смъртните случаи ще нарастват, но не защото вирусът е по-силен - а защото лекарите ще бъдат заразени, ще умират, опитвайки се да спасяват посетителите на чалготеки, футболните босове. (Всъщност един от проблемите, както ми довери познат лекар, е, че масово се крият симптоми - което води до огромно количество непредвидени заразени.) Това ще доведе до блокиране на държавата и истински колапс на автентичната икономика. Много ми се иска да съм лош пророк... Но надали.

Виж коментарите (23)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).