Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ренета Инджова за предизборната атмосфера: Никоя власт не се отнася така хъшлашки към населението - като към планктон
Автор: Росица Лаханова 16:22 / 31.03.2023Коментари (1)635
© Фокус
"Вече нищо не е в състояние да предизвика адекватна и съобразена с рискови обстоятелства, с форсмажорни обстоятелства, реакция: "Това, да казва един ЦИК: каквото ще да ставало било, изборите щели да преминат без да бъдат преустановявани. Сега те може и така да трябва да преминат, но никоя власт, никое управление не се държи така хъшлашки с населението си, да му казва: "Ако ще да падне небето, ние ще ви пращаме на избори".  Това само означава, че към населението си се отнасят като към планктон, а планктонът пък той не реагира,  каза в аудиокаста "Това е България" на "Фокус" Ренета Инджова – служебен министър-председател в 84-ото правителство, в коментар по темата  каква кампания изпращаме и какви избори посрещаме в контекста на бомбените заплахи от последните дни.

"В предизборна ситуация би могло да се очаква, че това ще е една от формите, по които се осъществява провокация, пък от които се осъществява натиск върху населението от определени политически сили, които искат да сплашват, т.е. да намаляват избирателната активност, защото тя ще им донесе относителна полза. Но при нас нещата придобиха, както обикновено, пародиен характер, защото се приказва на ангро, на посоки и от неквалифицирани представители на правоохранителната система", каза Инджова.

"Министърът толкова бързо реши, че това е руска хакерска атака, след това президентът взел, че го опровергал, след това той продължава с това, защото така или иначе, сигурно такова е и указанието, че трябва т.н. Т.е. излиза, че  това им е в сценария, защото аз живея срещу едно училище, и ги гледам от сутринта как вървят по покрива разни хора, които във всякакъв смисъл изглеждат невнятни, нещо правят, нещо ще осигуряват, нещо ще пазят. Но всичкото това нещо има изключително не пародийни, а опасни последици", допълни бившият служебен премиер.

От думите й стана ясно, че вече нищо не е в състояние да предизвика адекватна и съобразена с рискови обстоятелства, с форсмажорни обстоятелства, реакция: "Това, да казва един ЦИК: каквото ще да ставало било, изборите щели да преминат без да бъдат преустановявани. Сега те може и така да трябва да преминат, но никоя власт, никое управление не се държи така хъшлашки с населението си, да му казва: "Ако ще да падне небето, ние ще ви пращаме на избори".  Това само означава, че към населението си се отнасят като към планктон, а планктонът пък той не реагира". 

По отношение на предизборната кампания, Инджова каза: "Анализ на кампания при положение, че тя фигурира в някакъв абсурден, пародиен и по никакъв начин неполитически вид, ще бъде под достойнството на всеки, който реши да я анализира. Но понеже има една такава инерция, един синдром, изграден, понеже пък кампаниите вече се превърнаха в най-добрия начин, по който се организира политическия бизнес и брокерство, в социалистическите агенции продължават по стара, изпитана традиция да съобщават тесни резултати".

"Значи, резултатът между първите и вторите е с разлика 0.4%. Само една агенция, си позволява, и то може би е заглавие на медията, а не тяхно, да каже, че такива разлики са в рамките на статистическата грешка,  а статистическата грешка означава, че никаква теоретическа, нито практическа валидност на изследването на закономерностите на тези получени данни може да се прави. Но у нас това винаги, че първото и второто място, за да видите, ама те така се състезават, ама така са се засилили, и сега щяло да бъде един фотофиниш накрая. Никакъв фотофиниш няма да бъде, а ще бъде онзи нефелен, но закономерно нефелен резултат, който нашата избирателна система в последно време произвежда във все по-уродлив вид, и то е, защото на българския народ му поднасят едни партии, които по никакъв начин не позволяват той да вземе рационално, разумно или съобразно интереса си решение.

И понеже всичките са там нахвърляни накуп, без да представляват субектно политическо тяло, резултатът по същия начин представлява едно аморфно и нищо неозначаващо в съотношението си решение", заключи Ренета Инджова.

Цоня СЪБЧЕВА



Още по темата: общо новини по темата: 669
28.06.2023 »
24.06.2023 »
22.06.2023 »
02.06.2023 »
29.05.2023 »
13.05.2023 »
предишна страница [ 1/112 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Че защо? Тези се държат с нас обикновените граждани по този начин ежедневно! След като не искат да чуят , че с действията си отнемат Конституционните права на Българските граждани! Те се държат с нас не като с планктон, а като с робски слуги! Да пикая на ДЕМОКРАЦИЯТА НА ТАЗИ СТРАНА!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: