Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ресторантьори се обявиха против частичната забрана за пушене
Автор: Екип Burgas24.bg 08:52 / 19.12.2010Коментари (48)2291
© Burgas24.bg
Инспектори на РИОКОЗ започват проверки по заведенията от понеделник. Те ще следят спазва ли се новата наредба за пушене на закрити обществени места. Ресторантьори от Пловдив обаче се обявиха против частичната забрана за пушене.Според наредбата в заведения с площ от над 50 квадратни метра трябва да има помещения за пушачи и непушачи. В малките пък собственикът решава ще се пуши ли или не.

Тони Симидчива е собственик на ресторант в центъра на Пловдив. Според новата наредба за тютюнопушене в нейното заведение, което е по-голямо от 50 квадрата трябва да има две самостоятелни зали - за пушачи и непушачи. Изискването при нея е спазено. Залите са разделени с врати. Според същата наредба обаче в малките заведения това изискване го няма и собственикът трябва да реши дали в него ще се пуши или не. Тони Симидчиева се пита какъв е смисъла от новата наредба след като така или иначе ще има места в които ще се пуши.
Ресторантьори казват че са поставени в неравностойно положение спрямо колегите им от малките заведения. Според тях новата наредба ги вкарва в разходи, които няма как да избият в условия на криза. А и залите за пушачи по принцип не се радвали на интерес.

Самите клиенти дори тези които са пушачи, казват че не обичат в заведение да се омирисват на дим. И учудващо нямат нищо против ако се въведе тотална забрана за пушене на обществени места.

От понеделник инспектори на РИОКОЗ ще проверяват спазва ли се новата наредба.




Още по темата: общо новини по темата: 91
21.02.2024 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
16.04.2018 »
19.06.2016 »
07.04.2016 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Според мен е глупаво да се въведе пълна забрана. Защо да излизам на заведения тогава? Да вечерям незнайно какво приготвено от незнайно кой по незнайно какъв начин, без да пуша все едно съм в болница..... Ще си стоя вкъщи по-добре....
0
 
 
Аз не мога да разбера, какъв ви е проблема бе непушачи? Сега ще има заведения за такива като вас, ходете там, ако изобщо здравословния начин на живот ви позволява ходенето по заведения! Абсолютно убеден съм, че повечето от мрънкащите, ходят максимум веднъж месечно на кръчма, ама те искат да определят правилата. Мнението на ресторантьорите е миродавно, те са тези които имат наблюдения върху клиентите, ако повечето заведения са за пушачи, то така налага пазара. А вашето здраве си е ваш приоритет, все едно да си купиш къща до КЦМ и да искаш да затворят завода, че те трови. Ходете на места които са здравословни, не се врете при пушачите и пиячите, че току виж ви надживели. В Пловдив вече има кръчми за непушачи, обещавам да не стъпвам там :) И да не забравя: Българин съм и Балканец и се гордея, че съм такъв.
+4
 
 
запрани за без никакъв смисъл, пределно ясно е, че няма да се спазват...
0
 
 
Въпроса ще се реши с появата на кръчми и кафенета за непушачи, НО ПОЯВИЛИ СЕ ПО ИНИЦИАТИВА НА КРЪЧМАРЯ, НЕ ПО ЗАПОВЕД "ОТГОРЕ". А за замърсяването на въздуха (който и непушачите дишат, но забравят да мрънкат), не забравяйте, че отровите от автомобили и химически заводи са в пъти повече и в пъти по-токсични.
+1
 
 
Тотална забрана на пушенето и толкова!!!!! Който иска да се трови - не му преча, стига да не трови мен или децата ми! Така че там където се събират повече от двама непознати - ТОТАЛНА ЗАБРАНА!!! КАто искат пушачите - да си пушат у тях, при децата си. Не въведат ли отменената тотална забрана, няма смисъл от никакви глоби и наказания, щото това пак са половинчати мерки. Браво на настоящия министър на здравеопазването за твърдата му позиция, относно въвеждане на тотална забрана за тютюнопушене на обществени места. Пожелавам му да изкара до края на мандата си и да успее да я въведе, поне от 2012г.
+7
 
 
След няколко години проблемът на ресторантиорите съвсем няма да е пушенето ,а ще бъде безпаричието на хората.
+4
 
 
няма смисъл да се води спор - нормата е непушач,а всичко останало е отклонение от нормата.да не би да се раждаме пушачи,а?
+7
 
 
Хайде стига вопли в и без това достатъчно ресторантьорската ни страна. Всеки има възможността да упражни правото си да излезе на тротоара пред заведението и да пуши колкото и когато си поиска, както между другото правят във всяка европейска страна. Да, няма да е лесно на балканеца да приеме мисълта, че трябва да си разлюшка шкембето и да измине няколко метра, което не прави, защото паркира върху самия тротоар пред кръчмата, но с всичко се свиква. Преди имаше Желязна завеса и не знаехме кое как е "там", но днес ми е смешно като се почне с това чудене и маене кое как да се прави. Още по-смешно ми е пък, че голям процент от населението уж мрази европейското и цивилизованото и показва яростна съпротива, но в същото време дава мило и драго или да отиде да работи в онзи свят, или поне да прати децата си там. С две думи: балканска шизофрения!
+1
 
 
именно ,затова има отделни места за пушачи и за непушачи за да не дишаме цигарня дим ....а не да ги спираме да пушат които иска да пуши що да го спираме ...
+1
 
 
Смрадливите не се обаждат във форума, ама пък ни нацвъкаха минусчетата. Смешници!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Свлачище в "Сарафово"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: