ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ресторантьорите недоволстват за поредното задължение в условията на криза | ||||||
| ||||||
Заведенията и супермаркетите, които продават приготвена и непакетирана храна, ще трябва да я етикетират с подробна информация. Подобно изискване ще има и към доставките за вкъщи, пише "БНР". Етикетите трябва да съдържат данните на фирмата, приготвила храната, срок на годност, съставки, алергени, подсладители, кофеин. Как приемат собствениците поредното задължение в условията на криза? Марин Сотиров коментира: "Това ни отдалечава изключително много от истинската дейност на заведението: да приготвя храна, да доставя храна, да забавлява клиентите. При по-големите заведения и вериги има назначени хора, които се занимават само и единствено с това“. И сега в менютата се отбелязва наличието на алергени в храната. Подробните етикети ще се поставят и при консумация на място, но ако клиентът я поиска. |
Още по темата: | общо новини по темата: 14361 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2394 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Бившата на Къванч Татлъту стана майка
15:17 / 30.04.2024
160 работници остават без работа
09:18 / 29.04.2024
Голям гаф в "Бригада нов дом"
15:47 / 29.04.2024
Нова любов в Hell's kitchen
14:15 / 30.04.2024
Важно за зелената зона в Бургас!
10:38 / 30.04.2024
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
09:50 / 29.04.2024
Много дъжд до часове
22:19 / 29.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета