Ресторантьорката, която няма да спазва мерките: Ще работя, докато не си получа парите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:19 / 19.03.2021
2101
10-дневен локдаун в цялата страна, заради третата вълна на коронавируса, предлагат здравните власти. По-строгите мерки ще влязат в сила в понеделник. Затворени ще бъдат ресторанти, молове, училища и детски градини.

Част от заведенията вече обявиха, че искат да отворят след 11 дни, а търговците на дребно поискаха помощи.

През 2011 г. Росица Коцева се връща от чужбина, за да сбъдне мечтата си в България. И го прави. Отваря собствен диетичен ресторант. Освен сърцето си в него влага и всичките си спестявания, тегли и ипотечен заем.

Близо 10 години всичко работи по план. Но и Росица не очаква много. Иска единствено доволни клиенти и достатъчно приходи, с които да покрива разходите си и да плаща на 6-членния си персонал. Последната година обаче светът ѝ рухва. 

"За цяла година сме получили 14 000 лв. за 5 човека, това не включва мен и майка ми, с които трябва да платим на хората, защото оборота от доставки е не повече от 1,2 процента от целия оборот", разказа тя.

В ситуацията без изход Росица решава да се опълчи на системата. Въпреки забраната тя няма да затвори ресторанта си в понеделник.  

"Аз не поставям ултиматуми, защото аз не съм терорист, аз съм просто човек с малък бизнес. За някои сме просто една супа, за някои сме просто една кръчма, за хората, които работят това - препитание. Докато не си получа парите, аз нямам избор да не работя, защото имаме доста, клиенти, които ни подкрепят", коментира тя пред Bulgaria On Air.

По нейни изчисления от началото на пандемията държавата ѝ е взела два пъти повече от това, което и е дала, а именно 22 хил. лв. за осигуровки. Разходите си вървят, държавната помощ се бави, затова тя ще продължи да работи с помощта на приятели и клиенти. 

Заради това, че ресторантът на Росица е диетичен, държавата дълго време отказва да го подпомага, защото го разглежда като консултантска агенция.

Въпреки това до седмица от НАП ще отговорят дали ще получи пари за последните 3 месеца.

Виж коментарите (2)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).