Революция в Добрич: Осми ден не спират протестите на санитарите в местната болница!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:29 / 21.10.2022
649
Едни от най-борбените работници, санитарите от МБАЛ Добрич, които са членове на синдикална организация Автономна Работническа Конфедерация (ARK), вече осми ден стачкуват заедно с медицинските специалисти от СБМС. Това съобщи за Varna24.bg Мергюл Хасан, председател на АРК.

Предупредителната стачка на санитарите и медиците в болницата в Добрич бе обявена на 14 октомври и ще премине в ефективна, ако не бъдат удовлетворени исканията им.

Стачката бе обявена от СБМС – Синдиката на медицинските специалисти. Към нея се присъедини и секцията на АРК.

"Искаме да бъдат изпълнени исканията на всички трудещи се в болницата. Борбата започна и работниците няма да отстъпят крачка назад. За първи път в историята на България санитари се надигат на стачка. Тези борбени работници правят революция и дават пример на останалите си колеги от другите болници в страната", коментира за медията ни Мергюл Хасан.

 

Стана ясно още, че АРК излезе от преговорите, въпреки склонността на управата да изпълни основните искания на членуващите в нея работници. Причината е, че от браншовата организация настояват да бъдат изпълнени и исканията на всички останали трудещи се.

"Браво на героите - работещите в болницата! Ние осъзнаваме, че достойните заплати са само повод да поведете борбата за живота на милиони хора. Борбата за това, здравеопасната система да бъде заменена от здравеопазна и човеколюбива. Борбата за това, да се премахнат търговските дружества и заплатите ви да не зависят от броя болни. Борбата за това да има профилактика и все по-малко болни! Борбата за това, всеки един от нас да получава помощта и вниманието, от което се нуждае, когато минава през едни от най-трудните моменти в живота си.

Защото престоите в болниците почти винаги са такива.

Във време, в което всички се обявяват за спасители, вие се проявявате като такива с присъщата ви скромност, смирение и жертвоготовност.

Ако някой може да доведе тази борба до край, това сте вие!

Още няколко болници в България са в стачна готовност!

Горе главата!

Призоваваме за солидарност, симвилично и присъствено!", се посочва още в коментар от АРК

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., е възможно да замърсява...
Азерите могат да ни доставят допълнително природен газ, имат инте...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).