Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Родители и деца от Варна шокирани от кървав инцидент в близост до детска градина
Автор: Пламена Николова 13:20 / 24.07.2020Коментари (16)811
©
Илюстрация
Родители и деца бяха шокирани, след като станаха свидетели на нападение от питбул над по-малък домашен любимец на площадка за кучета в близост до детска градина във Варна, научи Burgas24.bg от споделени коментари в групата "Варненски мамчета".

"В градинката за кучета до детска градина "Христо Ботев", в близост до Колхозния пазар, един питбул разкъса друго малко куче, това се случва не за първи път пред очите на децата ни. Следващият път може да бъде дете!!! Къде да подам сигнал, но да има реакция?", пита варненка, станала очевидец на случилото се. 

Следват други коментари на очевидци:

"Аз също бях свидетел на случката. Беше ужасно, всички се разпищяха, голямата ми дъщеря и племенницата ми бяха на люлките, а аз на пейките с малкия ми син близо до кучетата. Случи се всичко за секунди, малкото кученце загина. Често ходя там, но повече няма да заведа децата. Нямаше много кучета в заграждението, питбула изрови дупка и за секунди мина изпод оградата, другия човек минаваше между детската площадка и кучешката, държеше малко куче, от страх го пусна, явно с надежда да успее да избяга, но питбулът го захапа и не го пусна, докато собственика не дойде, Не знам какво му направиха, мисля че го поля с вода или бира, за да може да го пусне, но вече беше късно за малкото. Гледката беше ужасна и беше пълно с деца", гласи друг коментар на свидетелка на трагичния инцидент. 

"Всеки ден сме там, само се чудих в кой момент ще се случи така. Оградите на въпросната кучешка градинка са за смяна, кучетата с много малко усилие и ще излязат навън, както и е станало", коментира друга дама в групата.

"Аз също присъствах на ужасната случка! Подадох онлайн сигнал в сайта на общината и очаквам реакция. Ако няма такава, ще отида на място и ще настоявам за среща с някого, който може да вземе мерки! Това ме бива да остава ненаказано, тъй като следващата жертва може да е дете! Аз лично няма повече да посещавам тази площадка, докато не се реши проблемът. Ами страх ме е...", споделя друга майка.

Родителите са категорични, че ще настояват да бъде премахната площадката за кучета от мястото, предвид непосредствената й близост до детската градина и потенциалната опасност за децата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всички кучета да имат наморници.... Задължително! или глоби.
Aнонимен
на 24.07.2020 г.
0
 
 
Само бих искала да добавя, че не кучето е виновно за това, което се е случило. Питбулите не са кучета за всеки и трябва да се гледат задължително от хора с опит към тази порода. В други държави питбулите не са такива, освен ако собственикът не ги "научи" да бъдат такива и често се използват за боеве, въпреки забраната, защото човешкото същество е възможно е алчно. Въпреки това куче от порода питбул трябва да ходи с намордник заради приетия стереотип за нея. Тук виновен е единствено и само собственикът на питбула. И всеки се пита след като може да нападне животно, може да нападне и дете. Същият въпрос трябва да си задете, когато хората малтретират животни, защото щом може да нарани животно следователно може и човешко същество. Допълнение, че травма може да остане в съзнанието на всеки, независимо от възрастта. Да, психиката на едно дете е различно от тази на възрастен, но това не значи, че не би могло да остави отпечатък в съзнанието на всеки.
Aнонимен
на 24.07.2020 г.
0
 
 
Много токсична паплач от кучета и хора за съжаление,но като няма ред и правила анархията е тотална.Не маски,каски да гледат а сериозни глоби за подобни,що за изроди отглеждат.
Aнонимен
на 24.07.2020 г.
0
 
 
И аз не ги харесвам, защото убиват и котки, правят го инстиктивно, изкуствено създадена порода за агресия, за войни
0
 
 
В някои държави питбулите са забранени. Преди 15 години ротвайлер захапа дакелчето ми. Със собствничката се борихме с 40кг.и куче. Беше много страшно, просто не знам как се измъкнахме. Кученцето ми беше с счупено краче, разкъсано ухо, всичко в кръв... но имахме късмет и оздравя.
Aнонимен
на 24.07.2020 г.
0
 
 
А,то едно куче улично и на плажа преди дни захапа майка ми по ръката й.Аз затова избягвам и чужди домашни кучета,най-вече от породата пинчер,защото пинчерите са много злобни,така е !
Aнонимен
на 24.07.2020 г.
0
 
 
Почти навсякъде кучешките градинки са до детските градини не знам защо
+1
 
 
Защо не си слагат наморници, тези хора ? Това е травма на тези деца за цял живот ...
+1
 
 
Абсолютно безотговорни личности не спазват разпоредбите и пускат кучетата си. Необходимо е сериозно наказание за собственика.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: