"Родителски срещи в бар" ще борят употребата на алкохол при деца

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:19 / 14.10.2015
750
"Родителски срещи в бар" срещу употребата на алкохол от непълнолетни. Кампанията за ранна превенция на пиенето събира учители, родители и психолози.

Проучвания показват, че за първи път учениците посягат към чашката още на 13 години. Национално проучване между ученици от 10 до 19 години показва, че над 60 процента са опитвали алкохол. В това число - бира, вино, концентрат и др.

Процентът на момичетата, употребили алкохол поне веднъж е малко по-висок от този на момчета у нас. А средната възраст за първа употреба на алкохол е 13 години.

Близо половината от анкетираните употребяват алкохол "от време на време". Най-висок е процентът при 17 и 18-годишните - над 70 на сто.

В 32-СОУ започва така наречената "Родителските срещи в бар". "Темата за алкохола не бива да е табу, а да се обсъжда и да се отговаря на въпроси", каза училищният психолог Яна Алексиева. Според нея е важно да се започне от ранна възраст и поради тази причина срещите ще се провеждат и с родители на деца от четвърти клас.

Тази година кампанията е подкрепена от МОН и ще се проведе в още 4 града - Враца, Пловдив, Варна и Бургас.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение за пенсиите
Диана Русинова: Автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 км...
Сиромахов: Хайде вече спрете да оправдавате провалите си с държав...
Жената от катастрофата с Петков и автомобил на НСО е с опасност з...
Зов за помощ! Калин има нужда от средства за животоспасяващо лече...
По този начин може да бъде намалена разликата в средната заплата ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).