Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Родните ВВС искат ясна дефиниция на това какво е "съвместна охрана"
Автор: Екип Burgas24.bg 17:22 / 28.01.2016Коментари (2)720
© Bulfoto
"2016 г. ще остане критична по отношение на водене на безпроизшествена летателна дейност и бойна подготовка", се посочва в анализа за дейността на военновъздушните сили през 2015 г.

Командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев обясни, че основните рискове са почти същите като и през 2015 г.

"Всички знаете, че се осигуряват целево финансови средства и то в значителен обем през 2016 г. Проблемът е, че докато се сключи второто междуправителствено споразумение с Полша, докато стартират процедурите по ЗОП ще мине време, така че доставките и ремонтите ще бъдат най-рано в началото на 2017 г. Това означава, че ние през 2016 г. ще продължим да удължаваме изтичащия технически ресурс на авиационната техника - изцяло с наша експертиза, с помощта на Института по отбрана. Рискът е не само технически, рискът е и организационен", заяви генералът, цитиран от БГНЕС.

Той обясни, че хората от инженерно-техническия и осигуряващия състав, които са разчетени да осигуряват полетите се привличат за такива несвойствени дейности.

"Истинското решение за бъдещето на изтребителната ни авиация за нашата надеждност, за изпълнение на съюзническите ни ангажименти - това е придобиването на нов тип боен самолет и час по-скоро внасяне на проекта. Защото моите опасения са, че до края на тази година няма да има договор и определените целеви средства няма да бъдат оползотворени", добави командирът на българските Военновъздушни сили генерал-майор Румен Радев.

Днес комисията по отбрана на Народното събрание заседава и депутатите разглеждат на второ гласуване промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, които регламентират съвместна охрана на въздушното пространство.

От българските ВВС държат да има ясна дефиниция на това какво е "съвместна охрана".

"Нашата роля ние виждаме с участие на въоръжение, бойна техника, самолети и екипажи от българските ВВС, а не просто с радари, системи за комуникации, защото това също може да се счита за съвместен Air Policing", заяви ген. Радев.

"Логично е нормално е да има съвместен Air Policing и ние, като лоялен член на НАТО, сме "за" и създаваме всички необходими условия да има такъв Air Policing, но нашето виждане е, че български самолети трябва непременно да участват в този Air Policing. Ние се стремим към повече способности заедно с нашите съюзници, но в никакъв случай да не се създават предпоставки за отказ от участие на наша изтребителна авиация в този съвместен Air Policing", каза командирът.

Той припомни, че те са представили вижданията си за предложените промени в текста от закона, които се отнасят за съвместна охрана на въздушното пространство.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 29.01.2016 г.
0
 
 
Натискат се да има екипажи от български ВВС,за да вземат летателни пари. Отрежете им летателните да видите как ще мирясат. Сега вземат летателни,а не вършат никаква работа. Ако някой си мисли че има сигурност се заблуждава. С тези счупени купчини желязо,наречени самолети.
0
 
 
Според интересите кой какво плаща става дума за пари а не за сигорност! Който плаща той определя...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: