Росен Плевнелиев след срещата с политическите партии: Позитивен реалист съм

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:53 / 22.10.2022
605
Позитивен реалист съм. Това заяви Росен Плевнелиев след срещите на контактната група, която беше съставена от него и Соломон Паси, с политическите групи на "ГЕРБ-СДС" и "Български възход", предава репортер на Агенция "Фокус". 

"Позитивен реалист съм. Политическите партии все още са се окопали в окопите си. Все още пропагандата е на предна линия, все още желанието е да се разделичим, а не да търсим съгласие. Въпреки това тези две партии ни дават позитивни знаци. И с ПП "ГЕРБ" и с ПП "Български възход" намираме много допирни точки и се предлагат добри решения".

Бившият президент каза, че всички партии, дори тези, които отказаха да присъстват,  ще бъдат информирани за решенията и приоритети, които са били направени на днешните срещи.

"Ние сме в контакт с тези, които отказаха да участват в консултациите и ще ги информираме за решенията, приоритетите, които сме намерили съгласие. Ще се опитаме да съгласуваме с тях този текст на декларация на съгласие от 48-то Народно събрание, който ще бъде представен на медиите в понеделник след края на консултациите". 

Той обясни, че всеки ден ще се правят стъпки за създаването на устойчиво правителство, което да изведе страната от кризата и да запази демократичното и европейско развитие. 

"Надяваме се ден по ден Народното събрание да започне да работи, като се приемат законопроекти, назначават се хора в отделните институции, приеме се бюджет и т.н. Ще се работи до последно с надеждата, че европейско и демократично развитие на България минава през труден период, в който политиците ще покажат отговорност".

Виж коментарите (0)

Още по темата (843):
06.06.2023 Кирил Петков: Връщаме силата на парламентарната република
06.06.2023 Мария Габриел: Доказахме, че с диалог и разум можем да постигнем резултати
06.06.2023 Напрежение пред сградата на парламента
05.06.2023 Проф. Ивайло Дичев за правителството: Намери се компромис, който позволява страната да тръгне напред
01.06.2023 Десислава Атанасова след боя в НС: Това управление на държава ли е?
30.05.2023 Георги Киряков: Последните събития ще мобилизират електората за радикална промяна
Още новини от Национални новини:
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг
Майка на дете с аутизъм се нуждае от помощ
Експерт: Най-ниските цени на горива в ЕС са в България
Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е то...
Ще останем ли без Благодатен огън?
Болница, използвала генетичен материал без разрешение на собствен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).