Росен Желязков похвали сглобката

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
22:30 / 24.11.2023
1017
Временната комисия за полицейското насилие на протеста срещу БФС не само ще разследва какво се е случило, но трябва да даде законодателни решения. Това каза пред БНТ председателят на парламента Росен Желязков.

Според него депутатите не трябва да са плахи да допълнят или променият някои от остарелите текстове в закона за събранията, митингите и манифестациите.

"В това число и носенето на отговорност на организаторите за увреждането на имущество, по-добрата координация - а защо не и да се дефинира по по-ясен и категоричен начин пределите на употреба и физическа сила, които са заложени в закона за МВР. В случая с масови безредици трябва да има ясна отговорност: организатор - предели на физическа сила".

Той посочи, че комисията е достатъчно широка като политически представителство - 18 души от различни парламнтарни партии.

Въпреки социологията мисля, че Народното събрание показва една доста добра ефективност, коментира Росен Желязков. Той посочи, че ГЕРБ участва доброволно в управлението и във всички компромиси, които идват с него.

"Мисля, че е показателно, че този модел е безалтернативен, има бъдеще и неговият хоризонт ще бъде тогава, когато поставените цели бъдат изпълнени така, както са заявени - нито месец по-рано", заяви той.

Съдействието между изпълнителната и законодателната власт се изразява в процеси и взаимоотношения - органите говорят с актовете си, посочи председателят на парламента.

"Като пример мога да ви дам участието на законодателната власт в спорнии момент, свързани с въпросите, поставени от миньорите и енергетиците, както и търсенето на съдействие от изпълнителната власт за военната помощ за Украйна, дерогацията, ПВУ".

Думата "сглобка" ще остане етикет на това управление, но за недългия си парламентарен живот това Народно събрание съумя да направи повече от парламентите от 44-ия парламент насам, каза още Росен Желязков.

Виж коментарите (0)

Още по темата (958):
21.05.2024 Пеевски: Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов поиска да бъде президент
21.05.2024 Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканцията си
20.05.2024 Стефан Янев: Посланието, което получаваме от българските граждани, е, че трябва да работим в коалиция
17.05.2024 Президентът: Това, което най-вероятно ще се получи, е парламентът да бъде употребен за предизборна трибуна
17.05.2024 Балабанов за извънредното заседание на парламента: Една политическа формация ще използва трибуната за предизборни цели 
17.05.2024 Изслушват енергийния министър и председателя на КЕВР заради тока на извънредното заседание на парламента
Още новини от Национални новини:
Ще има ли увеличение на заплатите на медиците?
Правото ни на неплатен отпуск – кога и при какви условия
Катастрофа с четири тира затвори у нас
Излезе пробата за алкохол на машиниста, управлявал катастрофирали...
В АЕЦ "Козлодуй": Започва презареждането на пети блок с американс...
Тленните останки на цар Фердинанд пристигат у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).