Румен Радев: Пътят на РСМ към ЕС минава през признаването на правата на българските македонци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:49 / 24.11.2022
616
"Трябва да се разбере от държавното ръководство на Република Северна Македония, от обществото в нашата съседка, че пътят към Европейския съюз минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи, на нашето културно-историческо наследство. Това е единственият начин гражданите на Северна Македония да поемат по пътя, по който са изразили многократно, че желаят да вървят, разбира се, с уважение към нашата обща история и общи дълбоки исторически корени. Това каза президентът Румен Радев от Враца относно стрелбата по българския културен клуб в Охрид. Той коментира, че това е абсолютно недопустим вандалски акт на агресия, която се насаждала с десетилетия срещу България и българите.

На въпрос дали ще поиска оставката на Иван Демерджиев, заради проблемите с миграцията, президентът каза: "Как партиите може да искат оставка на служебен министър? Да си направят редовно правителство и да си искат оставките“.

Президентът коментира и актулната политическа обстановка, като заяви, че, ако партиите искат избори, процедурата по връчването на мандатите може да премине много бързо. Държавният глава добави, че още днес ще се произнесе за оставката на главния секретар на МВР, а другата седмица ще повика за консултации партията на Стефан Янев "Български възход“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).