Румен Радев: Служебното правителство се справя

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
23:03 / 01.07.2021
1362
"Предизвикателствата и наследените проблеми пред това служебно правителство са ужасно много, категорично мога да кажа, че то се справя". Това заяви пред журналисти в Софийския университет президентът Румен Радев.

"Основната задача на правителството е да организира честни избори. Буквално да се води война с купения вот, това е едно от най-грозните явления в нашето съвремие“, подчерта държавният глава.

"Това е едно от най-грозните явления в нашето съвремие и се надявам полицията, прокуратурата да приложат всички мерки, за да тръгнем най-сетне да решаваме този проблем. Предизвикателствата и насадените проблеми пред това служебно правителство са ужасно много. Категорично мога да кажа, че то се справя", заяви президентът Радев.

Той участва в събитие, посветено на годишнината от приемането на Конституцията.

На въпрос докъде е стигнал анонсираният от него по-рано проект за нов основен закон, Радев отговори: "Проектът ми е сериозен и изисква легитимно Народно събрание“.

Според него, преди да се пристъпва към изваждането на прокуратурата от съдебната власт, трябва много прецизен анализ. "Това е въпрос на дебат", каза държавният глава.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).