Румен Радев рамо до рамо с Тръмп

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
19:10 / 25.09.2019
1047
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп дадоха прием по случай 74-ата сесия на Общото събрание на ООН. На приема присъстваха и президентът на България Румен Радев и съпругата му Десислава Радева.

По-рано Румен Радев направи изказване в рамките на панела на високо равнище, организиран от ЮНЕСКО и посветен на темата за бъдещето на образованието. Президентът взе участие в Глобалния бизнес форум Майкъл Блумбърг. Тази година форумът събра в Ню Йорк световни лидери, които обсъждат начините за преодоляване на икономическата нестабилност в света.

На 26 септември държавният глава ще направи изказване пред Общото събрание на ООН (около 18.15 часа българско време). В рамките на деня президентът ще проведе работна среща с представители на американски компании, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство. Предвидена е и среща с американски еврейски организации.

В делегацията, ръководена от българския държавен глава, е и заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Румен Радев проведе неформален разговор с Доналд Тръмп на 10 ноември 2018 г. в Париж по време на честванията на 100-годишнината от края на Първата световна война. Месец и половина по-рано правителствената информационна служба показа снимка на ръкостискането на премиера Бойко Борисов с Доналд Тръмп в ООН.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).