Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close
ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Ралчев, бизнесмен и Велик приор: В парламента има над 70 масони и 4-ма тамплиери
Автор: Екип Burgas24.bg 12:08 / 10.01.2022Коментари (0)773
©
Има изключени политици назад във времето, ние се разграничаваме от хора, които не държат на думата си, заяви един от първите масони в България и Велик приор на Ордена на Рицарите Тамплиери

Академик Румен Ралчев е един от първите масони в България. Достигнал е до най-високата 33-та степен. Той е и Велик приор на Ордена на Рицарите Тамплиери. Автор е на 16 книги, професор и преподавател по езотерика.

По време на работата си в службите за сигурност получава чин генерал-майор. Бил е началник на охраната на Тодор Живков, Петър Младенов и Желю Желев. Занимавал се е с политика, а днес е успешен бизнесмен.

Румен Ралчев даде обширно интервю за БНТ.

БНТ: Каква е мисията на масоните и на тамплиерите в България?

Акад. Ралчев: Те са колкото близки, толкова и различни. Основната цел на масоните е самоусъвършенстването. Успоредно с това, поемайки светлината, истината или познанието, по масонски е светлината, да се опитат чрез действията си в обществото да прехвърлят тази светлина към хората, които са около тях, за да направят живота по-добър. Хората по-добри. Докато при тамплиерите самоусъвършенстването е факт, но също се говори за светлина. Но тук ние сме по-отворени към обществото.

Ние се опитваме да прехвърляме мостове към други вероизповедания, които по този начин да се намали напрежението, ако съществува такова на верска основа от една страна и от друга страна се борим основно, единствената организация, която работи в тази посока е борба за екуменизъм - разширен диалог между църквите. Без значение католици, протестанти и т.н. Това е една мисия, която ООН е одобрила, подкрепя и основното трето правило е да помагаме на християнските общности в и около Ерусалим.

БНТ: Колко са тамплиерите в новия парламент?

Акад. Ралчев: Имаме 4 човека, за щастие няма в една и съща партийна формация. Това е съвсем нормално, защото ние сме представителна извадка от обществото, нашите членове са много активни. Включително и по политическа линия, но вътре в Ордена ние за политика не говорим. Не се проповядват политически възгледи. Ние работим по основните цели, които си поставя Ордена.

БНТ: Може ли да Ви попитам кои са те?

Акад. Ралчев: Не. Не съм оторизиран да ги покажа.

БНТ: А колко са масоните?

Акад. Ралчев: Масоните са много повече, тъй като масонството е много по-масово в България. Ние сме като тамплиери сме едва 500 души, докато масоните са няколко хиляди. И не съм преглеждал да водя точна справка, но мисля, че са повече от 70. Това са едни умерени хора, които би трябвало, ако са истински масони да отстояват своите обещания от една страна и възгледи докрай.

БНТ: На президентските избори колко кандидати бяха масони?

Акад. Ралчев: То имаше двама кандидати за президентските избори.

БНТ: Двама стигнаха до балотаж.

Акад. Ралчев: Да. Тези, които спечелиха. Ами на практика бих казал, че надали има. Може би някои са били някога масони, но през масонството са минали много хора. Това, че по един или по друг начин те са се отказали от движението не значи, че те още са действащи. Това е просто минало.

БНТ: А за партиите, там сред лидерите има ли хора, които се отличават?

Акад. Ралчев: Първо масоните нямат право да показват, да посочват - този е брат. Този и този, това е задължително, след това сте изключен от масонството и заклеймен. В политическите партии и в ръководствата на политическите партии има много масони. Което е съвсем разбираемо. Отделен въпрос е дали те стигат до нивото примерно председател на дадена партия, представител в парламента или административната власт, примерно министър. Много често това става, но при тези бързи ротации надали биха могли да покажат своята истинска същност и възможности.

БНТ: За какво биха се борили те. Има ли нещо общо като цел?

Акад. Ралчев: Това, че са масони не значи, че те трябва задължително да застанат и да се обявят като масони. Тъй като все още не е узряло обществото и това ще бъде един компромат едва ли не срещу тях и второто, което е, че те влизат като политически лица с определена доктрина и план за работа. Това, което много пъти съм казвал - масоните ще ги различите по умерения израз, по умерения начин, по който се изразяват, когато се изказват и липсата на изненади в тяхното държание. Те са праволинейни като цяло.

БНТ: Думите "Почтени" и "светлина" характерни ли са за този изказ?

Акад. Ралчев: Да. Да не забравяме, че и масоните, и тамплиерите не престават във времето, когато са депутати да се срещат със своите братя. А при тамплиерите и сестри. И за да ги гледат в очите, те действително трябва да стоят на истинска позиция. Тази, която те са заявили. Компромиси - имало е, които правят. Това възмущава не само обществеността, а и малките общества, които са тамплиери, масони. Да не забравяме, че има много организации - зонта, ... и т.н. които също по един или по друг начин присъстват в Парламента. Това е един допълнителен контрол върху тези депутати, в кавички да кажем контрол, върху тяхното държание и спазването на техните обещания.

БНТ: Конкретно Ви питам за думите "почтени" и "светлина", защото ги чухме в предизборната кампания многократно.

Акад. Ралчев: Светлината е познанието и именно затова казах, че тяхното умерено държание и изказвания е опит да се покаже стандарт как трябва просто да се държи един почтен депутат примерно. Те се опитват да възпитават със своето държание. Не искам да идеализирам нещата, има много изкривявания и между наши представители. Това обаче в повечето случаи струва изключване от ордените.

БНТ: Има ли вече такива изключени политици?

Акад. Ралчев: Назад във времето да. Ние се разграничаваме от хора, които не държат на думата си.

БНТ: Защо е необходимо да има такива движения?

Акад. Ралчев: Присъствието на т.нар. тайни общества, а те не са тайни, защото са регистрирани официално, по този начин се измерва демократичността на едно общество. Преди 89-та година те не съществуваха. Започнаха възстановяването примерно на масонството през 91-а, 92-а година. Започна 91-а, 92-а година вече беше обявена Великата ложа в България. Преди 14 години навлезе и тамплиерството в България. Вече 14 години съм Велик Приор. На всеки 4 години ме преизбират засега. За тези 14 г. Велик Приорат България стана най-големият Велик Приорат в Европа. Втори в света. Когато става дума за тамплиери, действително в ритуалите има мечове, защото това ние взаимстваме определени ритуали от Средновековието.

Но това е гражданска организация, която е приела част от философията на тамплиерския орден преди 900 години, но по никакъв начин не се опреличава и отъждествява като наследник на тамплиерите, пряк наследник. Той е духовен наследник. 33 хил. християнски деноминации съществуват в света. Половината от тях не си говорят с никого. За какво става дума. Ние говорим, че 21 век хората трябва да се обединят по някакъв начин, не да се унищожи идентичността на църквата. Точно обратното, но разширен диалог трябва да има. Християнин с християнин трябва да се срещат. Паралелно с това, все по-належащо е разширеният диалог с хората с друго вероизповедание, ние се намираме дадени държави във война. Християни с мюсюлмани примерно. По същия начин, само че са по-широкоскроени масоните. Там изобщо вероизповеданието е забранено да се пита кой с какво вероизповедание е.

БНТ: Всички намерения, които изброявате и ценности звучат наистина добри, в същото време обаче символите и знаците за разпознаване остават тайна за хората, които не са част от движението. Защо е така?

Акад. Ралчев: Достатъчно е да влезете в интернет и да видите голяма част от знаците. Хора, които са били в масонството. Включително ръкостискането може да покаже и къде се намира в йерархията този масон. Отделните движения се преливат. Човек не е закрепостен. Това, че е масон не значи, че не може да е тамплиер. Това, че е тамплиер, не значи, че не може да членува в рота или на други места. Хората се познават. Размяната на знаци и ръкостискания, ритуални ръкостискания в повечето случаи е за припознаваме. За запознаване с някой, който предполагате, че е член на дадена масонска група, за разпознаване. Но това не е задължително. Може да се носи един миниатюрен знак също. Още веднъж казвам - като цяло хората се познават.

БНТ: Разделени ли са обаче масоните в България?

Акад. Ралчев: За съжаление това е факт. Съществуват шест масонски ложи само за мъже, за които се казва, че са регулярни и има 7 смесени. Жени и мъже. Има една чисто женска, има и две - три ложи, които са към Велики ложи в други държави. Масонските ложи не воюват помежду си.

БНТ: Срещаме се няколко дни след като отличихте генерал Мутафчийски за Рицар на годината. Какво означава това звание?

Акад. Ралчев: Считаме, че рицарят на годината най-точно удовлетворява изискванията за активност в обществото. Личен пример и рицарско държание.

БНТ: С какво генерал Мутафчийски се отличи и заслужи това звание?

Акад. Ралчев: Първо, няма безспорни личности. Второ в най-трудните моменти, генерал Мутафчийски всеки ден се появяваше, симпатичен или не, казваше истината в очите на хората. Всички правим грешки, той също правеше грешки, но се поправяше в движение. Тези грешки се правеха в световен мащаб. Не са български патент. Мутафчийски беше лицето на борбата срещу Ковид-19. Независимо дали те одобряват или не, когато ти си приел една кауза, я движиш до край.

БНТ: Той Ваш член ли е?

Акад. Ралчев: Не. Той не може да бъде наш член, но той вече е почетен член на Ордена на тамплиерите, което върви с тази титла, която ние му дадохме.

БНТ: Оглавявал сте личната охрана на Тодор Живков, Желю Желев, Петър Младенов.

Акад. Ралчев: Не се срамувам, нищо лошо не съм направил. Във всяка държава съществува такава служба. Такава е била политическата уредба в България, така сме работили. След 89-та година продължих за известно време, прецених, че това е достатъчно и преминах в частния бизнес.

БНТ: В интернет пространството се появи информация, че имате обща фирма със съпредседателя на "Продължаваме промяната" Асен Василев. Може ли да потвърдите или да отречете това?

Акад. Ралчев: Обща фирма никога не сме имали, имали сме допирни точки, но това е по съвсем друг повод.

БНТ: Какво е посланието, с което, което искате да отправите за финал?

Акад. Ралчев: Действително трябва да се издигне национален идеал. Цел. Ние сме една от малко нации, които нямат такава цел. И това ни прави разнопосочни. Много лесно манипулируеми и много лесно всяко следващо правителство да променя посоката на развитие. Ако действително определим стратегическата цел на България, то тогава нещата ще си дойдат на мястото. Само че тази цел не е да си я изсмучеш от пръстите, а действително да е необходима на България. Многообразието е солта на живота, но нека това многообразие все пак да е обърнато в една и съща посока. Тогава действително обществото ще бъде по-добро. А щом е по-добро, всички ние ще получим повече облаги.
Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
тел.: 0887 45 24 24
office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2022 Медия груп 24 ООД. Burgas24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: