Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румънска врътка у нас за неплащане на данъци на десетки автомобили
Автор: Стоян Маджиров 12:00 / 17.04.2019Коментари (0)1110
©
Илюстрация
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич е предаден румънският гражданин Георге-Адриан Т., който като управител на дружество избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за притежаваните 97 дружествени автомобила по Закона за местните данъци и такси. Общият размер на неплатените данъчни задължения е 15 794 лева. Румънският гражданин ще отговаря за продължавано престъпление по член 255, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК.

В периода от 24 април до 31 декември 2011 год. управляваното от Георге-Адриан Т. дружество регистрирало 97 автомобила, без да подава декларации в община Генерал Тошево, които са задължителни. В двумесечен срок от придобиването собственикът е длъжен да ги декларира пред общината по адрес на седалището на дружеството. ООД-то на подсъдимия румънец се помещавало в къща в село Кардам.

В хода на разследването били направени запитвания до нотариуси в Добричка област дали са извършвали покупко-продажби на МПС с продавач процесното дружество. Двама от тях отговорили, че са заверявали пълномощни за разпореждане и управление на 97 МПС със страна дружеството на подсъдимия, но без договори. Установено било също, че вторият управител на дружеството Виктор А., също румънски гражданин, нямал нищо общо с ООД-то и не е осъществявал дейност, тъй като се отказал малко след регистрацията му.

Заради високите такси за първоначална регистрация на автомобили в Румъния граждани на северната ни съседка започнали да регистрират колите си с временни номера за максималния срок. Намирали фирми като дружеството на Георге-Адриан, които им помагали да се сдобият с българската регистрация на собственото им превозно средство. Така с пълен комплект от документи и с нотариално заверено пълномощно румънският гражданин получавал автомобила си, с който можел да пътува навсякъде и да се разпорежда с него. За целта били прилагани фиктивни договори за покупка на МПС-та, като за място на сделката се сочел един и същ град в Румъния, откъдето бил Георге-Адриан, а за купувач се посочвало дружеството на подсъдимия. Една и съща била и цената на автомобила – 150 евро, без да се отчитат годините, марката и моделът.

Предстои делото срещу управителя на дружеството румънския гражданин Георге-Адриан Т. да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: