Руснаци, македонци и германци идват на здравен туризъм у нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
09:09 / 03.06.2016
800
Руснаци, македонци и германци съчетават почивката на морето у нас със здравен туризъм. В същото време българите, търсещи лечение в чужбина, се доверяват най вече немското и израелското здравеопазване. Това показват данни, предоставени от НЗОК и Българския съюз по балнеология.

Страната ни отдавна се е прославила като център за евтино лечение на някои заболявания, но доскоро това ставаше главно на регионален признак. Така например гърци от години насам оправят зъбите си в Сандански и други места в Южна България. Последните данни обаче показват, че
този феномен се е разраснал и държавата ни вече е център за здравен туризъм.

Така например руснаци и македонци идват у нас освен за зъболекарски услуги, с които да изваят усмивките си и да коригират зрението си, а също да ползват балнео-, спа и козметични процедури. 10 на сто от чужденците, търсещи лек за болежките си в България, са от Русия, Македония и Сърбия, по 5% са тези от Германия, Гърция, Румъния и Турция.

За лечение на зрителни проблеми чужденците предпочитат Варна и Бургас, където вече има няколко добре оборудвани частни офталмологични клиники. За зъболекарски услуги обаче малцина от тях се доверяват на български дентални клиники. Те предварително запазват часове в частна клиника за естетична стоматология и дентална имплантология, която се намира в курорта Св. св. Константин и Елена. 

Тя е дъщерно дружество на швейцарска голяма болница. Независимо че цените в нея са високи за българи, за германците например те са наполовина по-ниски - имплант без коронка струва между 1213 и 1271 лева. Естетична коронка - самостоятелна и прикачена като мост, струва съответно 626 и 685 лева. Лечението на канал излиза 165 - 180 лева. За да изваят красиви усмивки, те остават една - две седмици на море, колкото ще е необходимо и за приключване на лечението им. За този престой, включително и за стоматологичните услуги, те оставят у нас между 4000 и 10 000 евро.


Източник: Монитор

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).