ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ръженият и пълнозърнестият хляб вече ще се правят по стандарт | ||||||
| ||||||
Очаква се изпълнителният директор на БАБХ да ги одобри. Досега утвърден стандарт “България" има за белия, типовия и хляба “Добруджа". Новите стандарти ще влязат в сила от началото на следващата година. Очаква се оттогава родните хлебопроизводители да започнат производство на трите вида хляб по новите стандарти и те да се появят в магазина. Хлябовете, които носят печата стандарт “България", трябва да отговарят на точно определени изисквания. Те не съдържат никакви консерванти и добавки. Техните рецептури са прости – съдържат брашно, квас или мая, щипка сол за стабилизатор на химичните процеси и вода. Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите са собственици на марката. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Тя е лекар в Бургас и е единственият лекар у нас в инвалидна количка
12:40 / 04.05.2024
В Бургас всичко е възможно! Боядисаха интересно яйце
10:46 / 04.05.2024
Ники Кънчев загуби дар слово заради неграмотността на участник
14:37 / 04.05.2024
Родното море "изхвърли" писмо в бутилка изплува, посланието ще ви смае
12:43 / 04.05.2024
Огромна дупка дебне шофьорите на пътя Поморие – Бургас
14:35 / 04.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета