С колко ще скочи вноската ми по кредита, ако лихвите се удвоят?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:18 / 16.12.2022
335
Началото на плавното покачване на лихвите у нас, все повече потребители изпитват притеснения относно обслужването на заема си.

През 2023 г. се очаква повишение на лихвите до около 3.5% – 4%, или почти двойно на рекордно ниските нива през годината. Въпреки това вноските не се покачват двойно, дори когато лихвите растат двойно, изчислява кредитният посредник "КредитЦентър"

Дори при двойно увеличение, това означава покачване на месечната вноска между 15 и 20%, в зависимост от срока на кредита, условията по него и съпътстващите банкови и застрахователни продукти, които ползвате.

Според експертите, месечната вноска на примерен кредит от 100 000 лева ще нарасне с около 100 лева. 

Ако изпитваме затруднения в неговото изплащаме може да го рефинансираме. Обичайно рефинансирането се прави с цел промяна на условията по кредита и намаляване на разходите по изплащането му. Рефинансирането на кредита може да се осъществи, както в банката, от която е изтеглен кредита, така и от друга финансова институция.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).