С празнична света литургия патриарх Неофит отбеляза своя имен ден

Автор: Рени Томович
Коментари (0)
12:47 / 21.01.2023
431
На 21 януари, когато Българската православна църква чества паметта на св. Максим Изповедник и св. мъченик Неофит, Светейшият Български патриарх Неофит отбелязва своя имен ден, съобщават от Светия синод.

Празнична Св. Литургия бе отслужена в митрополитския храм-параклис "Св. Марина" оглавена от протойерей Петър Славов в съслужение с протодякон Деян Коруноски, при молитвеното участие на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод.

В края на богослужението Преосвещеният епископ Герасим отправи благодарствена молитва за здравето на Негово Светейшество, след което бе възгласено и многолетие за Светейшия патриарх и Св. Синод на БПЦ-БП, както и за всички празнуващи християни.

В своето слово патриарх Неофит благодари на всички, за молитвите по повод неговия личен празник, като благопожела Бог да дава здраве и дългоденствие на целия български народ.

Припомняме, че във вчерашния ден, преди началото на първото заседание на Св. Синод за 2023 г., Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, от името на Св. Синод, поднесе на Светейшия Български патриарх Неофит посох и панагия по повод именния му ден.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).