Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
СДС иска отлагане на по-високата ставка на ДДС върху туризма
Автор: Екип Burgas24.bg 08:42 / 02.02.2011Коментари (1)1031
© Burgas24.bg
СДС настоява да бъде отложено въвеждането на по-високата ставка върху туризма до месец октомври. Това каза в Бургас лидерът на сините Мартин Димитров, предаде репортер на Burgas24.bg.

СДС и Синята коалиция са внесли законопроект за отлагане въвеждането на по-високо ДДС върху туризма. В мотивите си сините посочват, че един от секторите, който би помогнал на България да излезе от кризата е туризма.

"По-разумно беше по-високата ставка да влезе през октомври , за да имаме силен летен туристически сезон. Туризмът е отрасълът, който може да ни извади от кризата и да даде нови работни места в ситуация, когато безработицата в България продължава да се покачва", заяви лидерът на СДС Мартин Димитров.

"Призоваваме кабинета и лично премиера, не само да обещава на туристическия бранш отлагане влизането на ставката, но да го направи наистина. Ние сме готови да бъдем партньор и да го направим заедно, включително сме готови това да е наше предложение и да поемем цялата отговорност", допълни още лидера на сините.

По време на срещата в Бургас ръководството на СДС засегна и дейността на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

СДС настоява ръководството на АПИ да бъде отстранено. Причина за това искане е, че в дейността си Агенцията разрешава препроектиране на инфраструктурни проекти, като по този начин за сметка на изпълнението на проекта, се увеличава печалбата на фирмите изпълнители.

"Днес получихме още един сигнал - Прокуратурата започва разследване във връзка с дейността на АПИ , със същия мотив - препроектирането", заяви Борис Марков, член на НИС на СДС.

СДС настоява още председателя на АПИ Божидар Йотов да бъде проверен и за принадлежност към структурите на Държавна сигурност.

"СДС повдигна въпроса дали АПИ може да ръководи инфраструктурните проекти на България още преди месец пред министър Плевнелиев, който заяви, че всичко е наред. Само седмица по-късно обаче председателя на ЕК изпрати писмо с констатация, че АПИ няма компетентността и не може да ръководи инфраструктурните проекти на България", допълни още Марков.

"Когато повдигнахме темата целяхме българското правителство да предприеме мерки, но според тях нямаше проблем. Трябваше да дойде писмото на Барозу, за да признаят, че има проблем. Това е така, защото ако има европейско финансиране, отново могат да ни откажат част от европейските средства, а това ще бъде лошо за всички нас. Затова толкова настоятелно искаме да бъдат взети мерки", категоричен бе Мартин Димитров.

На въпрос за предстоящите избори ръководството на СДС заяви, че отговорността е на общинските структури и всяка една от тях има поле на действие да се коалира, спазвайки основните принципи и ценности. "Нашите общински структури са ограничени единствено що се отнася до агенти на държавна сигурност и БСП", заяви Борис Марков. На 15 април ще бъде ясно на национално ниво в какви коалиции ще участва СДС по места.

Ръководството на СДС заяви, че кандидатурата за президент ще бъде обявена относително рано. "Това ранното издигане на президентската кандидатура е знак, който даваме към обществото, че нашата кандидатура няма да е в следствие на политическа договорки. Това ще бъде принципна кандидатура, личност с автори", допълни още Борис Марков.Преди Националния изпълнителен съвет ръководството на сините и членове на СДС запалиха свещи в памет на жертвите на комунизма








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на rossonero
премахни филтъра

0
 
 
Не отлагай днешната работа за утре, като може да я свършиш вдругиден! Само отлагаме, отлагаме-ставки, забрани за пушене... Докога?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Природни стихии
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: