ССИ предупреждават, че предложенията на МФ ще доведат до фалити на малкия и средния бизнес

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
13:36 / 17.03.2023
601
Съюзът за стопанска инициатива излязоха с позиция, с която предупреждават, че предвижданите мерки от страна на Министерство на финансите за осигуряване на фискална стабилност на страната: проект на закон за бюджета за 2023 г. с дефицит от 3% и предложения за данъчни мерки и промени и наред с това премахване на част от облекченията за бизнеса, могат да доведат до репресия и фалити на малките и средни предприятия у нас.

"Твърденията от доклада на финансовото министерство, са необосновани и лежат на безпочвени хипотези. Инфлацията, с която се бори българската икономика, се подклажда именно от подобен род изказвания, които внасят смут и притеснение, пораждат спекулации и отварят вратата за недобросъвестни практики", пишат от съюзът в своята позиция.

Според тях е недопустимо в период на икономическа и политическа криза, по време на течаща предизборна кампания, в публичното пространство да излиза подобна информация, която индиректно поставя българския бизнес в още по-сложна ситуация.

Съюзът заявява, че българският бизнес има нужда от ясен хоризонт. За да се намали инфлацията българската икономика има нужда от сигурност и предвидимост. За да се гарантират цените на продуктите в дългосрочен план производствената индустрия има нужда от спокойствие.

За това ССИ настоява за предвидимост и яснота. Като национално представителна работодателска организация ние имаме отговорно поведение и експертите ни дават своевременно своите предложения за промени за подобряване на бизнес средата у нас и преодоляване на икономическата криза.

"Очакваме и държавните институциите да имат отговорно поведение, да се вслушат в бизнеса и заедно с него да работят за преодоляването на инфлацията и икономическата криза у нас", пишат още от ССИ в своето изявление.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Депутатът с осемте самолета вече не е част от ПП
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).