СУ "Йордан Йовков" Бургас спечели нов проект по програма "Еразъм+"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:41 / 03.09.2021
1482
"Съвременното училище-европейско пространство за образование" е името на най-новия проект по КД1, сектор "Училищно образование", за който в СУ "Йордан Йовков"спечелиха  финансиране по новия програмен период.Стойността му е  12000 евро и  ще продължи 2 години.

Изключително висока е оценката му, дадена от Националната агенция " ЦРЧР": 85 точки от 100 възможни.

Предстоят мобилности на три групи от по двама учители в Ирландия, Испания и Италия, които ще се включат в  обучение в най-успешните учебни центрове за учители в тези страни. Структурираните курсове са свързани с методика на чуждоезиковото обучение, екология и информационни технологии и са подбрани внимателно, за да отговорят на предизвикателствата на съвременната образователна среда.                         Целта на проекта е модернизация и интернационали-зация на учебния процес и повишаване квалифика-цията на педагозите, за да се повишат ключовите компетенции на учениците.

"Дейностите  по проекти и участието в тях мотивира учителите и учениците от СУ "Йордан Йовков" Бургас да постигат по-високи резултати в работата си и повишава самочувствието им на европейски граждани. Поредният ни успех е резултат от екипната работа на колегите Александрина Недялкова, Калина Пенева, Таня Александрова и Чанка Раева-Йорданова"-сподели директорът на училището, Анна Пенева.

Мисията на педагогическия екип е превръщането на СУ "Йордан Йовков" Бургас  в съвременно европейско пространство за образование и развитие на младите хора.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
България е в челото по ръст на туристи в Европа
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" са с чужд произход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).