Сачева: Аз и редица колеги нямаме обща финансова политика с Асен Василев, но направихме компромис

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
20:06 / 11.02.2024
937
"Външна политика на два гласа е недопустимо. Нашето виждане е, че трябва да имаме обща външна политика и затова направихме тези компромиси. Аз и редица мои колеги нямаме обща финансова политика с Асен Василев, но направихме компромис". Това заяви в предаването депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

"Обърквам се от думите, че Габриел и Денков работят добре в екип, но е важно той да е външен министър след ротацията" , призна политикът по повод идеята на премиера Николай Денков след рокадата на кабинета идния месец да заеме поста на вицепремиера Мария Габриел, а не на образователен министър, каквато е била предварителната договорка, съобщиха от NOVA.

Много уморително за обществото е дългото говорене за постове и позиции, каза бившият социален министър. "Позицията на външния министър е единственият ясен пост, който ГЕРБ заема от самото начало. Многократно стана ясно, че това се съдържа в управленската програма. По-интересни са мотивите, с които Денков акцентира, че с поста на външен министър иска да прави гласът на ПП-ДБ по-силен. Няма как този пост да изразява партийни позиции", допълни Деница Сачева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
ГЕРБ – СДС ще възстанови навременните и справедливи субсидии на з...
Главчев: Няма как да бъдат изплатени 38 млн. лв. заради наводнени...
Ковчегът на Фердинанд лети към България
Най-много сме пътували до Турция, Гърция и Румъния през април
Психолог: 27% от децата в България са минавали през периоди на то...
РИК - Благоевград съставя акт на бившия премиер акад. Николай Ден...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).