Сайтове за фалшиви реклами погнаха и президента Радев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:48 / 22.02.2024
1227
Сайтове за фалшиви реклами погнаха и президентът Румен Радев. В пространството се шири интервю на Радев от национална телевизия, в което той уж казва, че е натрупал богатство от нова програма за автоматична търговия с криптовалута, съобщава БНР. 

Уебсайтът, публикувал "интервюто" с държавния глава, е фалшив и имитира сайта на телевизията. 

Линк към публикацията се е разпространявал през последните дни като спонсорирано съдържание във Фейсбук от страницата в социалната мрежа Cake Toppers Guatemala. Справка показва, че страницата действително е имала такава реклама, насочена към България и потребители на 30-65-годишна възраст. На страницата е посочено още, че се поддържа от администратори в САЩ, Канада и Гватемала. 

От президентството определиха публикацията като "измамна". Прессекретариата на президента заявиха, че за "разпространявани през последните месеци измамни публикации, в които се злоупотребява с името и образа на държавния глава, президентската институция е информирала компетентните институции".

Твърдението, че президентът Румен Радев рекламира в интервю криптовалута, е НЕВЯРНО. От прессекретариата на държавния глава заявиха, че са сезирали компетентните институции за тази и за други измамни публикации.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
След основния ремонт Дунав мост ще може да се експлоатира още 70 ...
Метеоролог: Морската вода е по-топла от обичайното
Важно е да се знае! След работно време спасителите не носят отгов...
Пригответе се: Възможни са много силни магнитни бури!
НОИ с важна новина
Гласовете от чужбина: ДПС събира най-голяма подкрепа на вота за п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).