Сакскобургготски: Ако някой е дал живота си за България, мисля, че това съм аз

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:38 / 12.09.2021
1191
Бих посъветвал днешните депутати да мислят за България преди всичко. Това заяви Симеон Сакскобургготски пред БНТ след освещаването на дворцовия параклис във Врана днес.

В коментар на политическата ситуация у нас и предстоящите трети избори за парламент, той заяви:

Нормално е след избори да има правителство. И да се надяваме, както във всички други страни, всеки да поотстъпи малко, да погледнем на нещата по един прагматичен, реалистичен начин и да бъде за добро на всички.

Сакскобургготски коментира и решението на съда в Страсбург, че Мораториумът върху царските гори е нарушил правата му и тези на неговата сестра Мария-Луиза.

"Едно нещо е да се защитава човек и да държи на правото, а друго е да съди България и никой да не си позволява такава работа, защото ако някой е дал живота си за България, мисля, че това съм аз. Така че, да не бързат веднага с такива намерения и изказвания. А, като му дойде времето, ще се произнеса и за решението, защото това са 52 страници. 12 години са проверили всичко това съда в Страсбург, така че ще трябва вече да се обсъди, и както самият съд предлага, - 6-месечен период, за да се договорим с държавата. Но, намирам, че е много грозно след всичко, което изтърпях тези 12 години, от лишенията, които ми наложиха изцяло несправедливо, да се говорят такива работи", подчерта Сакскобургготски.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).