Самаряни дават празни вили на пострадалите от наводненията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:49 / 16.02.2015
1187
Акция за пострадалите от наводненията и останали без подслон тръгна в социалните мрежи. Състрадателни хора предлагат да дадат безвъзмездно дом на останалите без покрив след наводненията. Най-често става дума за стоящи празни къщи на село.

В началото на февруари нова вълна валежи остави в бедствено положение стотици семейства. Заради надигащите се води бяха евакуирани семейства във Варненско, Хасковско, по поречието на Марица. 3 години след потопа от 6 февруари 2012 година харманлийското село Бисер също отново беше залято. Част от пострадалите от потопите няма къде да бъдат настанени, защото нямат близки и роднини, които да имат възможност да ги приютят.

"Предлагам помощ. Ако има хора, останали без дом при последните наводнения и нямат къде да отидат или настанят, предоставям без наем къща в село Малко Узуново", пише във Фейсбук Георги Георгиев. Мъжът обяснява, че селото се намира на 12 км от Видин. Домът разполага с оборудвана кухня, баня и тоалетна, две спални и хол. Мъжът е готов за известно време да осигури и гориво за отопление на нуждаещите се.

"Разпространете го и ако може да помогнем на някое семейство, ще се радваме да го направим", пише Георгиев. Мъжът е оставил телефонния си номер, за да могат нуждаещите се или хора, които знаят за бедстващи семейства да се свържат с него. Много хора в социалната мрежа са чули призива му и посланието на Георгиев е споделено над 1400 пъти. По примера му веднага се е отзовал Васил Василев. Мъжът също предлага оборудван и готов за живеене дом в село Върба, на 15 километра от Белоградчик. Мъжът също е оставил телефона си за контакти.

Подобни възможности за настаняване могат да бъдат намерени и в сайтовете за пазаруване и отдаване под наем. В популярен сайт за обяви има предложение за малка къща на село. Собственикът предлага дома, който се намира до село Шкорпиловци, Варненско, без наем. Той се състои от стая и кухня, баня, тоалетна и перално. Има дори двор и кладенец. Изискванията на собственика са подслонените да се грижат за имота и двора, където има овошки и лози. Като предимство на къщата се посочва и възможността за отглеждане на плодове и зеленчуци, както и наличието на помещения за дребни животни.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)

Още по темата (56):
28.06.2015 Държавата помага при бедствие само на бедните
15.04.2015 Правителството даде над 3 млн. лв. за корекция на коритото на р.
Отманлийска
07.04.2015 Сигнали за наводнени къщи в Бургаско след силния дъжд
07.04.2015 Наводнени участъци по пътищата в община Поморие
06.04.2015 Активира се Оперативното звено в Министерството на околната среда и водите
06.04.2015 15 л/кв.м дъжд се изляха над Бургас до момента, улиците в "Лозово" се
наводниха
Още новини от Национални новини:
Заради ремонти на АМ "Тракия": Реорганизират движението в този уч...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).