Сандов: ПП поканиха ИТН на среща, но тя не се проведе

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:48 / 08.07.2022
567
Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов обяви в ефира на Нова телевизия, че от "Продължаваме Промяната" са поканили "Има такъв народ" на среща, но такава не е била проведена.

"Аз мисля, че са ги поканили на разговор. Може да е имало някакви условия, но знам, че трябваше да има среща между тях. Виждаме, че има няколко души от ИТН, с които диалогът е невъзможен. Това чисто комуникационно създаде проблемите не само за това правителство, но и за последните две", каза той.

По думите му съществува хипотеза след избори "Продължаваме Промяната", Демократична България" и БСП да съставят мнозинство.

"Много е динамична обстановката. През последните години се доказа, че в България може да се появи партия, която за 2 месеца да направи резултат, който е по-голям от наложени партии с твърди електорати", допълни Сандов.

На въпрос дали Асен Василев ще успее да реализира мандат или ще върне нереализиран такъв, Сандов каза следното:

"Това, което чухме снощи от него, не се е променило. На този етап не са осигурени 121 души като гарантирана подкрепа за правителство с първия мандат. След като беше сформирано правителството, аз излязох от ролята си на съпредседател на "Зелено движение". Идеята ми беше да се фокусирам върху ролята си на вицепремиер и министър, но това ме изключи от формата на Председателки съвет на ДБ, който е коалиционната форма за връзка", поясни Сандов.

По думите му партията мандатоносител е тази, която провежда разговорите и прави опитите да осигури мнозинство.

"Ние, като коалиционни партньори, не говорим с представители на другите партии в опит да осигурим мнозинство на ПП", каза още Борислав Сандов.

"На безпринципна основа и без да има конкретна програма и приоритети не бива да има правителство. Много е важно да има работещ парламент тази есен, защото има външни заплахи за България от най-различен характер, които изискват отговорно вземане на решения не от служебно правителство, а от редовно. Моята преценка е, че трябва да се направи опит за съставяне на правителство в това НС", коментира министърът в оставка.

Той коментира и редица световни проблеми, които засягат и България. По думите му страната ни може да се озове след 50 години в пустиня, ако не спрем климатичните промени. 

"Заради измененията в климата има провалени реколти в няколко големи държави, включително в Китай. Имаме сериозен риск да се озовем в продоволствена криза, особено в района на Африка и Близкия изток, които са източници на миграционни вълни към Европа", каза още Сандов

Виж коментарите (0)

Още по темата (748):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
28.07.2022 Тома Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).