Санитарки в болници изнудват близки на пациенти с такса "памперс"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (13)
09:19 / 28.05.2015
2913
Санитарки изнудват близките на пациенти с такса "памперс". За това пише "Телеграф", позовавайки се на възмутени потърпевши, които са били принудени да плащат нерегламентираните суми в различни болници в страната.

Най-големият рекет е при възрастните пациенти, които не могат да се обслужват сами. Цената за всяка смяна на пелени и бельо варира между 2 и 5 лв. в различните градове.Роднини на болна жена останали втрещени от наглото отношение на санитарка в болница в Горна Оряховица. Трудно подвижната пациентка била настанена там със сърдечни проблеми. Тъй като не можела да бъде постоянно край нея, дъщерята на бабата помолила едната санитарка да я наглежда и ако се наложи да й смени памперса.

"Няма проблеми. Но да знаеш, че аз пуша цигари "Слим" и много обичам шоколадови бонбони "Пияна вишна", ама от скъпите. Пък и на нощните смени ми трябват и 1-2 кафенца, за да не заспя, че съм много уморена", отговорила болничната служителка.

На озадачения поглед срещу нея бялата престилка тросната пояснила. "Те какво, да не си мислиш, че ще се цапам и ще сменям памперси на майчето ти безплатно, ей-така, за Бог да прости. Всичко на този свят се плаща, моето момиче. Като не щеш да се ръсиш за пари и бонбони, ще трябва да ми платиш по 2 лева на памперс. Няма да те излъжа, не бой се. Ще събирам мръсните памперси на бабата в една чанта, сама ще можеш да си ги преброиш колко са и колко пари ми дължиш".

Управителят на болницата д-р Георги Вашков заяви, че не е запознат с подобни случаи на изнудване.

"Ще бъда безкомпромисен, ще уволнявам всеки, който поиска пари или почерпка. Санитарки има под път и над път", коментира той.


Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Един милион българи потеглят
Д-р Илиев: Спрете със струпването на хора край бебето
Студентски стол стана хит: Салата за 1,50 и основно за 3 лв.
Сериозен проблем по морето
Как да взимаме по-висока пенсия?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).