Санкции за Русия заради атака срещу България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:00 / 07.03.2023
482
Дисциплинарната комисия на Фондацията по гимнастическа етика отстрани президента на руската федерация по художествена гимнастика и старши треньора на националния отбор Ирина Винер от участие в международни състезания за срок от две години, съобщиха от Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

"Винер няма право да участва или да бъде акредитирана в каквато и да е роля в международно състезание, включително като треньор, ръководител на делегация или друга официална роля в което и да е събитие на ФИГ за период от две години, които ще влязат в сила един ден след вдигането на мерките на федерацията, свързани със ситуацията в Украйна, или при условие, че мерките на ФИГ бъдат отменени в рамките на пет години от датата на това решение", се казва в изявлението на Световната централа, цитирано от ТАСС.

Разследването е свързано с оттеглянето на кандидатурата на Наталия Кузмина от изборите за Техническия комитет по художествена гимнастика на ФИГ през 2021 година.

Една от основните причини са и публичните обвинения срещу българския ансамбъл, след като диамантените момичета триумфираха безапелационно с титлата на олимпийските игри в Токио. Веднага след спечеления по категоричен начин златен медал от момичетата на Весела Димитрова, Винер подхвана медийна атака срещу Международната федерация по гимнастика, обявявайки, че съдийството е било тенденциозно и всичко е било предрешено.

На олимпиадата в Токио Дина Аверина остана втора в индивидуалния многобой след Линой Ашрам (Израел), а при ансамблите Русия взе сребро, а България спечели историческа първа титла. Техническият комитет на ФИГ по-късно обясни, че не е имало грешки или пристрастия при оценяването на съдиите в Токио.

Дисциплинарната комисия реши, че Винер е отговорна за нарушаване на правилата на ФИГ. Предупреждение е отправено към Федерацията по гимнастика на Русия, която е ръководен орган на централите по спортна гимнастика, художествена гимнастика, скокове на батут, спортна акробатика, спортна аеробика и паркур. Страните имат право да обжалват решението пред Апелативния трибунал в рамките на 21 дни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Гергьовден е! Честит празник!
Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят...
Международният ден на акушерките: Голям недостиг на кадри у нас
Надежда Славова: Анимационното кино се развива в положителна насо...
Главчев покори Черни връх на Великден
Наша верига магазини: Поднасяме извинение на клиентите, закупили ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).