Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Секс кошмар за пациентка в болница, усетила чужди пръсти върху себе си
Автор: Екип Burgas24.bg 15:27 / 26.05.2022Коментари (0)10082
©
Санитар ме опипа, докато бях обездвижена и на легло в болница, с този сигнал се свърза с Plovdiv24.bg Жана Виткова. Младата жена е била приета в МБАЛ "Свети Иван Рилски" от 6 април до 12 април за лечение, тъй като има проблеми с кръста и схващане на крака, които са на психична основа. Случката е станала около 23:00 часа през нощта на 11 април, докато е лежала сама в стаята си в отделението по "Неврология".

По думите на пострадалата, докато е спяла по корем, е усетила, че има някой в стаята до нея, как една ръка я "пипа по дупето" и чува мъжки глас, който ѝ говори, че е "много секси". Жана, която в този момент е трудноподвижна, успяла да се обърне и да види дежурния през деня санитар в отделението - Иван Каримански (или Карамански, Жана не е сигурна точно в изписването на фамилията му). Той бил пиян и се усещал мирис на алкохол около него. Въпреки нейното настояване, той отказал да се махне от стаята ѝ, като дори ѝ казал да загаси лампата и да затвори вратата и да не казва на никого, че той е при нея.

Иван Каримански казал, че искал да отмъсти на жена си, която 16 години работила като санитарка в Инфекциозна болница - "аз знам, че ми е изневерявала, дошъл съм да й го върна с тебе", казал той. Жана се опитала да го изгони, но той бил твърде пиян и казал, че дал последните си пари за такси, за да дойде при Жана в болницата вечерта и че нямало да се върне нито вкъщи, нито да се махне. 

В сигнала си до Plovdiv24.bg Жана твърди, че се е опитала да избута санитаря с лакътя, но вместо той пада върху нея. Все пак тя успява да го избута на другото легло, но той продължил да ѝ повтаря колко е "секси парче". Малко по-късно той седнал на съседното легло започнал "да си събува маратонките, легнал на леглото и започнал да се пипа отпред". За да се опита да го изгони от стаята си с добро, му казва да отиде да вземе кафе, като е искала през това време да отиде до дежурните лекари.

Санитарят отказва, защото нямал пари, затова Жана излиза уж под предлог, че тя ще купи кафето. Междувременно получава заплаха да не казва на никого: "Отиваш, затваряш вратата и само да кажеш на някой, че съм тука, ще видиш какво ще стане". След като Жана е казала, че няма да каже на никого, той се успокоява и тя отива до стаята на дежурната медицинска сестра - Евгения Христова и ѝ обяснява какво се е случило, както и че санитарят е много пиян и да внимава. 

Когато двете отиват в стаята, първоначално не намират санитаря, но виждат събутите маратонки до леглото. След като сестрата отваря тоалетната, вижда, че той е вътре с леко разкопчан цип на дънките. След спречкване между двамата отишли при дежурната лекарка, с която санитарят също се скарал. Все пак накрая той решил да си тръгне.

За успокоение от преживения стрес на Жана ѝ дали ксанакс и ключ за стаята, за да може да се заключи отвътре, ако случайно той се върне. По нейно настояване на другия ден са повикани служители от Трето районно полицейско управление, които са я разпитали в присъствието на главната медицинска сестра на болницата, като свидетел.

Преписката е изпратена до Районната прокуратура, от където на 26 май прокурор Мирослав Йосифов прекратява досъдебното производство, тъй като няма достатъчно данни за извършено престъпление. В документа пише, че поведението на санитаря е морално укоримо и че Жана трябва да сезира ръководството на болницата с писмено оплакване.

На въпрос на Plovdiv24.bg каква е развръзката със санитаря, тя обяснява, че са ѝ казали, че той ще бъде уволнен дисциплинарно, но не може да го каже със сигурност. 

Според Жана най-фрапиращото е как въпросният санитар минава през охраната пиян, необезпокояван и в извън работно време никой не го спира. Тя обясни още, че той е влизал да чисти стаята ѝ през деня и е видял, че тя е сама и трудноподвижна. След случката здравословното състояние на Жана се влошило вследствие на преживения стрес. Очаквала е поне извинение от болницата по телефона, но нищо такова не се е случило.

В разговора с нас тя обяснява, че е станала обект на лошо отношение втори път от страна на лекарка в болницата, когато е трябвало да продължи болничния си лист пред лекарска комисия и тъй като се е движела по-бавно и ѝ била направена груба забележка.

Очаквайте позицията на управителя на болницата д-р Николай Салутски по-късно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: