Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Семейство с 4 деца се изнася от България: Да развиваш идеи и каузи тук е престъпление
Автор: Екип Burgas24.bg 11:27 / 19.01.2023Коментари (1)629
©
Младо семейство фермери, биопроизводители на мед в Странджа, обявиха в социалните мрежи, че затварят целия си бизнес и се изнасят от България. Причината - проверка на ДАНС, включваща няколко държавни институции, предава bTV.

"Затваряме фабриката си, защото да развиваш идеи и каузи в България, е престъпление", казва преди дни семейството с 4 деца, което е носител на европейска награда за млад фермер.

Хората в района познават Ралица и Димитър с облагородяването на селото, развиване на фолклорна група и множество благотворителни инициативи.

Освен че се грижат за над 2000 кошера с пчели, семейството произвежда плодове и зеленчуци, сее памук. Възползва се от субсидии, които се изплащат след извършването на работа, доказана дейност и проверки. Тегли и банкови кредити. С тях успяват да построят фабриката си, без да получат една стотинка земеделско подпомагане. Съобщават им се обаче, че правят злоупотреба с евросредства.

"Не ни изненадват проверките на Разплащателна агенция и на агенцията по безопасност на храните. Изненада ни проверката на ДАНС. Към нас има постоянни и тенденциозни проверки. Ние нямаме против тях. Всички проверки обаче са провокирани от ДАНС-Бургас. Нашият проблем е в това - защо го прави, защо сезира всички институции въпреки проверките през годината. Каква работа има ДАНС? Аз заплаха за националната сигурност ли съм? От 2009 г. сме земеделски производители, а на 21 ноември в 21:00 часа започна поредна проверка към нас. Една събота пристигнаха повече от 30 човека. Четирима доктори от БАБХ проверяваха кошерите, докато мен ме държаха настрана, коментира Димитър.

От ДАНС посочват пред bTV, че по случая е образувана прокурорска проверка. А от Министерството на земеделието обясниха, че случаят вече е от компетенцията на Европейската прокуратура








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вместо да подпомага развитието на бизнеса и бизнес климата... държавата е мащеха за всички. Тихият геноцид, баце. Заради "изфабрикувани" нарушения много бизнеси спряха да съществуват. Който е от гр. Пловдив ще си спомни "малките търговии/големите търговии" на бул. Брезовско шосе и как имаше хляб за трудещите се, имаше и за бизнесмените търговци, които припечелваха от разнос на хранителни стоки... Но, поради "адекватното" управление и "протекционизъм" от страна на държавата, тези работни места вече не съществуват, за сметка на това, харчим парите си за стоки в еврейските вериги ПИДЛ, Малфланд, и други гомноподобни, които изнасят парите от БГ-то... Бизнеса в БГ вече е само за мафиотите, на тях им е позволено.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: