Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Семейството на убития Митко от Цалапица се срещна с вътрешния министър, протестите продължават
Автор: Петя Кузева 12:20 / 01.09.2023Коментари (1)641
© Фокус
В първия работен ден на Парламента майката на Митко от Цалапица Атанаска Бакалова се присъдени към други почернени майки - тези на децата, убити в катастрофи - за да продължи борбата си за справедлиност за убитото си дете. Тя и мъжът и Данчо пристигнаха в столицата рано тази сутрин с очакване някой от изключително заетите с дебати депутати в Народното събрание да слезе при тях на подлеза в "Триъгълника на властта". Разказаха ни, че днес единствен вътрешният министър Калин Стоянов се е спрял при тях за няколко минути, за да ги изслуша. Той ги е уверил, че се работи по случая и се надява скоро да има развитие.  

Минаха повече от 40 дни от убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, а семейството му не спира да протестира и заради това, че не получава достатъчно информация по случая. Основният заподозрян за убийството Рангел Бизюрев все още не е арестуван и е в Германия.  

"Митко може пак да е пострадал от добрата си. Телефонът му е звъннал, излязъл е от вкъщи и е казал "Ей, сега идвам". С какво е бил подлъган Митко, аз нямам идея. Нямам идея и какво са казали близнаците. Попитах защо е убит Митко. Никой не ми даде отговор на този въпрос, никой не ми дава причина. Защото Митко си беше вкъщи и нямаше никакво намерение да излиза. В 22:30 същия ден аз си взязох вкъщи и го оставих навън на масата на двора. Той само ми каза, че ще постои още малко и тогава ще се прибере. На сутринта разбрахме, че Митко го няма. На другия ден подадохме сигнал, телофонът му беше изключен. А Митко, където и да отидеше, винаги се е обаждал. Дори ми казваше с кой излиза да пие кафе. От малък беше учен така и го правеше. Винаги е държал контакт, винаги е сме знаели къде и с кого е. И да му паднеше батерията, винаги взимаше друг телефон и се обаждаше", разказа почернената майка.

 

"Митко е излязъл, защото е бил повикан от приятел. Не знаем с какво е бил подлъган, ние не знаем", твърдят майката Атанаска и пастрокът Данчо. 

"Протестите ни продължават до изясняване на случая. Искаме да сменят члена, по който са подведени близнаците, това е най-лекият член. Борислав, един от близнаците, се е обадил на Митко и го е изкарал навън. Какво се е случило не знам. Те са го заровили. И другият брат е участвал в заравянето на Митко. Това знаем със сигурност. Кой кога се включил, изяснено ли е от възстановката, нищо не знаем. Но докато не дойде Рангел, не може да бъде сменен члена, за да може да се чуят и неговите показания. До момента всичко е прехвърлено на Рангел. Да се надяваме, че скоро ще бъде заловен и екстрадиран от Германия в България", продължи осиротялата майка и ни разказа за малките неща, които не знаем за вече покойния й млад син. 

"Митко обичаше да снима природата, където и да отиде. Обичаше да е сред природата с приятели, с баща си. С мен не е имал толкова възможност, защото сестричката му е със специални потребности и трябваше да се грижа за нея и да ходим на терапии. Митко беше момче, пълно с живот и само на 24 години. Той беше уважаван, обичан и подкрепян от приятели. Всички негови приятели са до нас в момента - борят се, подкрепят ни. Няма да се спрем, искаме справедливост за Митко. Той винаги е бил до приятелите си. Имало е случай, в който е ставал свидетел по дело на негов приятел, подрепяше го. Делото приключи преди две години с осъдителна присъда за виновника", разказа Атанаска. 

Протестите с искане за справедлив съд за Митко продължават. И тази неделя близки и приятели пак ще затворят пътя Пловдив-Пазарджик.




Още по темата: общо новини по темата: 78
27.03.2024 »
24.03.2024 »
24.03.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Всеки министър в тази страна е една пионка в ръцете на управляващите! И е толкова тъп , че става жертва на конюктурата! И в крайна сметка жертвите сме всички ние! - Обикновените граждани на тази Държава! Няма закон! Няма Конституция! Няма правосъдие! Или адекватно работеща Прокуратура! Това е Конюктурата Днес!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Конфликт Израел-Газа
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: