Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сергей Станишев: Ръководството на БСП с работи за самоунищожаването на БСП
Автор: ИА Фокус 20:18 / 11.02.2024Коментари (0)637
© bTV
"Левицата е разделена, скарана и ще имаме много по-малко депутати, ако остане така. Единственият изход е обединение между БСП, "Левицата" и други леви партии. Ако не направят обща листа, ще бъдат бити поотделно", заяви в ефира на bTV лидерът на БСП и на ПЕС и евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Сергей Станишев.

"Призовавам за обединение. Само обединени можем да постигнем добро представителство на европейските избори", апелира той.

"Това, което виждаме в БСП за съжаление е, че ръководството на БСП със самоупоение и с някакъв възторг работи за самоунищожаването на БСП, със самоубийството на БСП“, обясни той.

Той даде и примери: “Кметът на Перник Станислав Владимиров бе преизбран с 80% резултат бе отлъчен от БСП и издигна свой кандидат, който получи 3%. Европейското ниво. От години се води неогласена война с партията на Европейските социалисти. Делегацията на БСП е обявена за враг. Нинова ни обяви за послушковци, които гласуват каквото ни каже Европа. Съветниците на БСП в Столична община са обявени за "персона нон грата“, свалено е политическото доверие и предстоят наказания“, каза Станишев.

"ЕС дава сериозен ресурс за земеделие, но и отваря неконтролируемо пазара"

"Наистина политиката за подкрепа на селски райони и преки субсидии за земеделието в ЕС е една от водещите политики на Европа“, заяви той.

"Между 30 и 40% от целия бюджет на ЕС отива за това. Но когато с едната ръка даваш много сериозен ресурс, за да поддържаш не само земеделието, а и селските райони – инфраструктура, начин на живот, което е част от европейския модел. С другата ръка отваряш неконтролируемо пазара. Въвеждат се много високи изисквания за екология, емисии към своите земеделци, но това не се спазва от производителите в други райони – Латинска Америка, Украйна. Фактически се убива собственото земеделие“, обясни Станишев.

Според него всяка една политика на ЕС е с благородно намерение, за да стане по-зелен ЕС и светът. "Трябва да претърпи проверка с реалността, защото никоя политика не може да бъде успешна, ако тя няма подкрепа на населението. Тогава ще се блокира и Зелената сделка и много други инициативи, които са необходими“, категоричен е Станишев.

"Социалистите в ЕС успяхме да се преборим в Зеления пакет да има много сериозен социален фонд, но според мен това е само първа стъпка, защото тя е недостатъчна и не може да компенсира тези изпитания, през които ще минат хората“, подчерта той.

"ЕС и националите правителства трябва да покажат, че правят политики с грижа за хората и човекът е в центъра, а не абстрактни пазарни сили, които могат да унищожат земеделието, енергетиката“, смята Станишев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: