Сериозен ръст на строителството

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:32 / 28.06.2016
950
Около 60% от обявите, предимно за наеми, в по-големите градове са фалшиви - с невярно и подвеждащо съдържание. Това съобщиха от Националното сдружение "Недвижими имоти".

Некоректни брокери пускат фалшиви снимки, обявяват ниски цени, които да заблудят клиентите. Много често се рекламират имоти за продажба или отдаване под наем без да е уведомен собственикът. Посредници дори свалят или вдигат цената на имота, без знанието и съгласието на продавача, допълни председателят на сдружението Ирена Перфанова.

Сдружението отчита ръст на сделките в София, Пловдив, Благоевград, бум на ново строителство и продажби на зелено. С 25% са се повишили покупко-продажбите в столицата през миналата година спрямо 2013 г. За първото тримесечие на 2016 г. в сравнение с първото тримесечие на 2015 г. има с около 11% ръст на строеж на нови сгради в страната, като за София той е около 65%.

Търсенето на имоти се е увеличило, но намаляват разрешителните за строеж, за София се отчита спад с 9%. Очаква се до края на годината имотите да поскъпнат, с по-бързи темпове в столицата и с по-малки в другите градове, прогнозира Перфанова. Според нея по Черноморието се забелязва спад на цените.

Ръст на сключените сделки за първото тримесечие на 2016 г. спрямо първото тримесечие на 2015 г. се отчита в Бяла - с 18%, Бургас - с 13% и Балчик - с 8%. Спад има в Поморие - с 20%, Несебър - с 19%, поясни Александър Бочев, член на УС на НСНИ.

На въпрос как ще се отрази решението на Великобритания да напусне ЕС на пазара за имоти, Йордан Петров, член на УС на НСНИ, коментира, че ако процесът продължи, ще окаже негативно влияние.


Източник: в.Труд

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).