Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сервитьор налетя да бие клиенти заради бакшиш
Автор: Екип Burgas24.bg 14:37 / 28.07.2016Коментари (0)1478
©
Читателка на Plovdiv24.bg разказа за свое преживяване в пловдивски ресторант. Репортер на сайта се свърза със собственика на заведението, който сподели какво е предприел. Ето и двете гледни точки:

Клиентите:

"Здравейте, бих искала да споделя с Вашите читатели какъв ужас преживяхме вчера в италианския ресторант Osteria Rosmarino, който се намира на бул. "Пещерско шосе" в Пловдив. 

Поръчахме 3 порции спагети (2 пъти "Болонезе" и помолихме за порция просто сварени спагети с малко сиренце за детенцето си, което е болно и не може да консумира тежки храни в момента). 

Сервитьорът ни увери, че няма проблем в кухнята да сварят спагети за детето, като отново изрично подчертахме, че не желаем да ги натоварваме с допълнително работа и не следва да правят някакви сосове или добавят каквито и да било подправки към неговата паста, просто да му сложат бучка сирене.

Когато дойде сметката, се ужасихме, защото неговите спагети струваха около 17 лв., а за сведение една порция "Болонезе", която е със доматен сос, подправки и месо, струваше 8,60 лв. 

Сервитьорът не ни предупреди колко ще струва обикновената паста за детето, а просто ни натресе сметката. Както и да е, решихме, че това е специалитет извън менюто и е безмислено да спорим, но за три порции спагети сметката ни бе 51 лв. и в нея фигурираше и "добавка кухня", която не бе ясна какво означава. 

Когато попитахме сервитьора, той побесня и започна да крещи пред всички, че това било, защото и трите порции били домашна паста, а не фабрична и грубо налетя на бой на съпруга ми пред очите на всички посетители, включително и на детенцето ни, което преживя истински шок. 

В интерес на истината следва да отбележа, че сервираната ни паста изобщо не бе домашна, защото и друг път сме посещавали ресторанта и сме консумирали и домашна и фабрична паста и определено те се отличават както по външен вид, така и по вкус. 

Много странно бе и поведението на управителя на ресторанта, който се скри в кухнята и не взе отношение спрямо ситуацията, даже и когато сервитьорът грубо блъскаше съпруга ми и го заплашваше. 

Искрено сме разочаровани от ресторанта и в никакъв случай той не отговаря на описанието и рекламата, с която те презентират своята дейност, като претендират за "отлично обслужване". Сервитьорът нагло и безочливо крещеше, че няма какво да очакваме, след като не сме му оставили бакшиш, а сега сме го изложили пред другите. 

Явно в този ресторант не ценят своите клиенти и категорично ни отказаха от последващи посещения, а като видях и ужаса в очите на останалите посетители, съм сигурна, че и те няма да бъдат повече техни клиенти.

Надявам се да публикувате писмото ми, защото е важно обществото да бъде информирано и да знае, че в този италиански ресторант може вместо вечеря да изяде бой, сервиран с грубо и арогантно отношение. Благодаря Ви за вниманието! Поздрави!".

Собственикът:

"Информиран съм за случая, но не в подробности, защото в момента съм извън Пловдив. Понеже за нас най-важни са клиентите, въпросният сервитьор е дисциплинарно освободен от работа. Присъствали са други свидетели на случката, които обаче не потвърждават да се е стигало до бой. 

Със сигурност е имало недоволен клиент. Предстои вътрешна проверка какво точно се е случило и защо, за чиито резултати ще ви информирам лично".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Криза с язовир „Ясна поляна”
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: