Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шапки долу! Тези младоженци направиха нещо велико!
Автор: Екип Burgas24.bg 13:38 / 27.06.2018Коментари (6)6170
©
Александрина и Петър Андрееви от Велико Търново започнаха семейния си живот с благороден жест. Те дариха на отделението по неонатология в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ в старопрестолния град 1000 лв., които събраха по време на сватбата си, като изрично обяснили на гостите, че не желаят букети, а паричната им стойност, за да реализират каузата си. В понеделник младоженците посетиха бебешката реанимация и се убедиха, че сумата е отишла на най-правилното място.

Приказката на двамата влюбени започва преди 2 години. Известно време ги разделяло разстояние, но чувствата преборили всякакви пречки. Предложението за брак било добре замислено и планирано от Петър. Той паднал на колене на плажа на гръцкия остров Тасос по залез слънце, с пръстен в ръка и около свещи, подредени във формата на сърце. Още тогава започнала голямата подготовка за щастливия ден на сватбата, а в края на зимата Петър потърси съдействието на "Борба“ за идея къде да насочат средства, които желаят да дарят от венчавката. Ние им предложихме да подпомогнат отделението по неонатология в търновската болница и двамата влюбени приеха присърце идеята.

На 16 юни Александрина и Петър си казаха "Да" в Калояновата крепост в Арбанаси, а свидетели на любовта им бяха 130 гости. Всички те подкрепиха благородната инициатива на младото семейство. "Сред гостите имахме лекар. Д-р Виктор Точков, синът на д-р Валентин Точков – началника на отделението по педиатрия. Той бе във възторг от идеята да подкрепим неонатологията и сподели, че във времена, в които здравеопазването не е достатъчно добре финансирано – това е най-доброто, което можем да направим“, разказа Петър.

В петък младото семейство преведе сумата от 1000 лв. по банковата сметка на болницата, а вчера посети отделението по неонатология, където ги разведе старшата медицинска сестра Мария Нешева. Тя им представи малките пациенти, които лежат в момента в звеното, и добрата апаратура, с която разполагат лекарите. Съпрузите за първи път виждат на живо толкова малки пеленачета и не успяха да скрият сълзите си.

Двамата с огромно любопитство разпитваха за методите за лечение и грижите за бебетата, които полага персоналът. Останаха доволни от отговора на старшата сестра, че всички деца, родени и настанени в неонатологията в деня на сватбата им, вече са изписани и са в прегръдките на родителите си вкъщи

"Очаровани сме от битовите условия и техническото въоръжение в сектора. Всичко изглежда много модерно и изпипано. Смятаме, че направихме най-добрия избор, като дарихме именно тук средствата“, заяви Александрина.

Сестра Нешева сподели, че това са първите младоженци, дарили средства за отделението. По нейни думи сумата е достатъчна за закупуването на специален сензор за мониторно наблюдение, който се поставя на ръчичката или крачето на бебетата и дава 24-часова информация за жизнените му показатели. Тя обясни, че той е много ценен за лечението на децата, ползва се еднократно и затова нуждата от него е непрестанна. Като знак на благодарност подари на младото семейство бебешки шампоан и пожела скоро да се видят отново, но тогава вече да ги поздрави, че са станали родители.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво! Има свестни хора! Похвала за доброто дело!
0
 
 
Много бедни тия гости, бе - няма и по 8 лв са дали ;) Иначе извън майтапа - браво на младите, много благородна постъпка! Да са живи, здрави и много щастливи заедно!
0
 
 
Мисля, че ако бяха дарили сумата, която са прахосали за да изхрантутят 130 кибика, щеше да бъде далеч по-смислено!
+1
 
 
Поклон пред такива хора. Сега очаквам министър Павлова да дари нещо от крупната награда.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: