Шарка плъзна из страната

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:41 / 28.10.2015
559
Шарка плъзна из страната. Бум на варицела и скарлатина отчитат районните здравни инспекции в цяла България. Само в София за петте дни на миналата работна седмица за регистрирани 20 случая на варицела и 2 на скарлатина. 

Преди четиринадесет дни те са били двойно по-малко. В Пловдив варицелата засегна 27 души, 16 от тях са от самия град, като само седмица по-рано броят на заболелите от този вид шарка е бил 19. 

Други девет са се разболели от скарлатина. Двойно за седем дни е скочил броят и на заразените от варицела и скарлатина в Бургас. Там заболелите са 17 за седмица. 

Най-висок е пикът на шарката в Старозагорско - общо 36 случая за по-малко от седмица. Децата в повечето села в областта са засегнати от заразата.

Най-много са случаите в самия град, както и Казанлък, Овощник, Розово, Енина, Бузовград, Копринка и Хаджи Димитрово. В Бургас за седмица разболелите се са 17.
Към момента Видин и Видинска област, Благоевградско, Ямболско и Сливенско са най-чисти от инфекцията. Там инфектираните със скарлатина и варицела са единични случаи.


Източник: Монитор

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Сигнал: На магистрала "Тракия" е много опасно в момента
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).