Шеф Токев е преместен в затвора в Казичене

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:58 / 01.03.2022
657
Шеф Андре Токев е преведен в затвора с лек режим в Казичене. Топготвачът вече е прекарал няколко нощи там, тъй като влезе в края на миналата седмица да изтърпи наказанието си, писа "България Днес", позовавайки се на свои източници.

След двуседмично приобщаване в Централния софийски затвор Токев вече излежава ефективната си присъда от 8 месеца.

Топготвачът бе спипан на 31 октомври след сигнали на граждани на тел. 112 за пикап по джанти, който криволичи опасно по Околовръстното шосе на София. Още с приближаването до автомобила униформените забелязали, че три от гумите на колата са спукани, а едната дори липсва. Из медиите плъзнаха кадри, които показват как Токев шофира близо километър само по джанти, а накрая едната се запалва.

Кулинарят успя да сключи споразумение с Районната прокуратура и получи седем месеца затвор, глоба от 450 лева, трябва да плати разноски по делото от 550 лева и книжката му бе отнета за година и половина. Към това наказание е добавена и предишната условна присъда на готвача от три месеца затвор, която също трябва да бъде изтърпяна ефективно. Така общото му наказание става десет месеца, но Токев ще остане зад решетките най-много осем, тъй като ще му бъдат приспаднати двата месеца, през които беше под домашен арест, както и задържането му за 72 часа след инцидента.

След споразумението самият готвач публично се извини в личния си профил във фейсбук за случката на Околовръстното.

"Иска ми се да не се беше случвало, иска ми се да можех да върна времето назад. Съзнавам, че не е достатъчно само да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви обещавам, че ще работя за възстановяването на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър учител от живота в стремежа си да се поправим. Макар и понякога по трудния начин. Случилото се е недопустимо и мога само да благодаря на Господ, че запази живота ми и не навредих на други освен на себе си", разкая се Андре.

Токев бе преведен в централния пандиз в столицата, за да посвикне с обстановката. Готвачът бе настанен зад решетките на 9 февруари, въпреки че здравословното му състояние се бе влошило последните дни.

Само преди дни затворниците в Казичене най-накрая посрещнаха топготвача, тъй като вече е преминал през всички задължителни процедури и може да започне да изтърпява наказанието си. Пандизчиите се надяват, че с появата на известния майстор-готвач храната им рязко и качествено ще се подобри.

Към момента относно здравословното състояние на Токев няма информация. Също още не е ясно дали готвачът ще започне работа, за да си намали наказанието. С работа и добро поведение кулинарят може да лежи реално само пет от тези осем месеца, което означава, че в началото на лятото Андре Токев може да излезе на свобода.

Виж коментарите (0)

Още по темата (36):
21.12.2022 Шеф Токев отново се качи на злополучния пикап
18.10.2022 Шеф Токев се завръща при тенджерите и черпаците
05.09.2022 Шеф Токев сподели интересна случка от затвора и заяви: Не ми се пие алкохол
18.08.2022 Токев се връща на работа
20.07.2022 Шеф Токев излезе от затвора с широка усмивка
20.07.2022 Шеф Токев излиза от затвора
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).