Шефът на Българския институт по метрология ще е директор на Държавната петролна компания

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:26 / 15.03.2021
1045
Досегашният шеф на Българския институт по метрология Паун Илчев ще е изпълнителен директор на Държавната петролна компания, става ясно от Търговския регистър.

В Управителния съвет влизат още Ралица Георгиева, която ще е заместник на Илчев, и Радостина Белчева, която става председател на борда на директорите. Мандатът на тримата е петгодишен, предавда БНР.

Държавната петролна компания бе създадена миналата година с идеята да има прозрачност на пазара и да се постигната по ниски цени на горивата за потребителите.

Според регистъра предмета на дейност на компанията е създаване, съхраняване, опазване, обновяване и продажба на държавните резерви и военновременните запаси от нефт и нефтопродукти. Друга нейна задача е управление, поддръжка, експлоатация и изграждане на петролни бази за съхранение на резерви и запаси от нефт и нефтопродукти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).