Шефът на "Морска администрация" е отстранен от длъжност

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:30 / 29.09.2021
1359
Шефът на "Морска администрация" капитан Живко Петров е отстранен от длъжност заради инцидента със заседналия кораб край Камен бряг, това заяви на извънреден брифинг пред медиите транспортният министър в служебното правителство Христо Алексиев

Според ресорния министър, кап. Петров не е успял да се справи със ситуацията и е проявил престъпна безотговорност. Мястото му ще бъде заето от кап. Венцислав Иванов.

Транспортният министър подчерта, че няма да позволи саботажи към България, без значение от какви интереси са продиктувани те. "

Когато някои хора пишат сигнали срещу служебното правителство, те работят срещу държавата си. Няма да позволя саботаж и на администрацията към държавата", посочи Христо Алексиев. Според него критиките към служебното правителство, че е имало забавяне в реакцията, са неоснователни и са плод на предизборна кампания.

Той подчерта, че не сме пиратска държава и трябва да следваме Кодекса за търговско корабоплаване. "Нормално е да се даде разумен срок на този корабособственик, на турската фирма, да състави план и да го приведе в действие. В момента, в който видях, че това не се случва, се намесих по най-безкомпромисния начин. В неделя издадох заповед, с която се предприеха всички действия за опзване на общественото здраве и корабът беше задържан", припомни той.

Виж коментарите (1)

Още по темата (68):
13.01.2023 Дадоха ход на делото срещу втория помощник-капитан на кораба "Вера Су"
28.09.2022 Корабът "Вера Су" отива на втори търг
08.09.2022 Продават на търг Vera Su
14.02.2022 Осъдиха капитана на товарния кораб "VERA SU"
07.01.2022 Държавата чака да ѝ върнат парите за спасяването на "Вера Су"
06.12.2021 Изваждат "Вера Су" на сушата за ремонт
Още новини от Национални новини:
Гергьовден е! Честит празник!
Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят...
Международният ден на акушерките: Голям недостиг на кадри у нас
Надежда Славова: Анимационното кино се развива в положителна насо...
Главчев покори Черни връх на Великден
Наша верига магазини: Поднасяме извинение на клиентите, закупили ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).