Шефът на веганите отсече: Няма да остане и един българин, който да не е веган!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (176)
09:00 / 20.10.2017
21668
Лидерът на веганите в България Никола Донев коментира, че разрушаването на барбекюта в паркове е нещо съвсем в реда на нещата и всъщност е хубаво. "Мисля, че разрушаването на такива символи на жестокостта като барбекютата, в които са се печали трупове на животни, е нещо хубаво. Това е все едно да се разрушат барбекюта, в които са се изпичали трупове на хора. Убийството на животни е равносилно на убийството на хора", каза той. По този начин Донев коментира акта на вандализъм в пловдивския парк "Лаута", където барбекюта бяха разрушени и покрити с надписи срещу убиването на животни. 

Според него хората реагирали все по-остро срещу веганите, защото се чувствали застрашени: "Хората, които са месоядни, се чувстват застрашени, заплашени, че един вид ще им изземем изконното право да убиват животни. Те са прави в притесненията си, защото ние веганизираме целия свят и ще дойде момент, в който ще криминализираме убийството на животни. Много хора не са вегани, но е въпрос на време всички хора да станат.  Мисля, че месоядството е болест, нас ни обиждат хора, които са месоядци, рано или късно всички хора ще бъдат вегани. Смятаме да веганизираме цяла България. Ще направим това с помощта на всякакви средства", заяви Никола Донев за "Блиц" и се закани: "Няма да остане и един българин, който да не е веган. Това ще стане по един или друг начин".

Виж коментарите (176)

Още по темата (5):
18.11.2017 Нова атака на веганите! Попариха бизнесмени с "Убийци жестоки" и "Яйцата са жестокост"!
13.10.2017 Ресторантьор, а не вегани, поръчал атаката срещу барбекютата
10.10.2017 Шефът на веганите в България: Разбилият барбекютата е герой!
10.10.2017 Веганите проговориха след вандалщината в Пловдив: Не сме ние
09.10.2017 Надписи "Месото е жестокост", "Месото носи болка" и "Месото е страдание" до сринатите със земята барбекюта в "Лаута"!
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).