Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шивашки цехове у нас затвориха заради гръцката блокада
Автор: Екип Burgas24.bg 14:40 / 09.02.2016Коментари (1)826
© dnes.bg
Шивашки цехове в Кюстендилска и Благоевградска област, които работят на ишлеме, вече са затворени, заради продължаващата трета седмица блокада на ГКПП Кулата-Промахон от гръцки земеделци. Работничките са пуснати в принудителен неплатен отпуск, каза евродепутатът Ангел Джамбазки, цитиран от 24 часа.

Заради затворения пункт тировете с материали не могат да преминат и така не се осигурява работа на шивачките. От друга страна пък се бави изпълнението на поръчките за западноевропейските партньори, което носи допълнителни загуби, допълни Джамбазки.

Хиляди са търговските дружества, занимаващи се с транспорт и спедиция, които губят финансов ресурс, договори и клиенти, защото гръцката страна не осигурява коридори за нормалния трафик и стокообмен между България и Гърция, посочва Джамбазки.

Лидерът на ВМРО за Благоевград и общински съветник Георги Васев допълни, че вече се усеща и проблем в зимния сезон в Банско. "Много гърци не смеят да тръгнат на почивка в нашия курорт, защото не знаят дали ще могат да преминат границата и колко ще чакат", обясни Васев.

"Ситуацията в Гърция е непредсказуема. Единственото, което може да се предскаже там е, че когато им кажат, че пенсиите вече няма да са 2000 евро, те скачат и викат "Охи". От разговори с наши колеги в ЕП разбирам, че е възможно да има предсрочни избори в Гърция. Каквото и да правят те обаче, не е нормално това да рефлектира върху нас. От вътрешните разправии в южната ни съседка страдаме ние. Гръцкото правителство бяга от отговорност и не иска да реши проблема, за да извива ръце и притиска кредиторите", допълни Джамбазки.

Ангел Джамбазки е категоричен, че за пореден път гърците разиграват фарс по границата в сезона, когато нямат работа. Той риторично пита какво ли ще се случи, ако българи затворят контролно-пропускателните пунктове в началото на летния туристически сезон или в началото на земеделската кампания, когато хиляди тонове гръцка земеделска продукция се транспортират за и през България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
с .. . с. с.с .с с. с.с
+1
 
 
мама им мръсна византийска де*а гадна долна смотана Строшена маляшка.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: