Шофьор прегази смъртоносно велосипедист и избяга

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:52 / 13.11.2018
1945
Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Васил В.

Той е обвинен за това, че на 18.04.2018г. на път гр.Сливен, пътен възел Тополчане, на разклона за кв."Диньо Дачев“ на гр.Сливен, при управление на МПС – лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 70-годишен мъж, като след деянието е избягал от местопроизшествието.

Катастрофата настъпила поради факта, че управляваният от обвиняемия автомобил се е движил със скорост, която не му е позволила своевременно да забележи пострадалия, който управлявал велосипед.

Васил В. не е намалил скоростта си на движение и блъснал пострадалия, който се придвижвал в неговата лента на пътя. В резултат на удара се откъснал левия долен крайник на пострадалия, тялото му било изтласкано напред и надясно по посока на движението и мъжът е починал. Обвиняемият въпреки, че е осъзнал допуснатото от него пътнотранспортно произшествие и причинения удар с велосипедиста, продължил движението си направо и избягал от местопроизшествието, като не спрял, не е оказал първа помощ на пострадалия и не е запазил пътнотранспортното произшествие.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 14.11.2018г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха за лихвите по депозитите
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Димитър Главчев се отказва от 9 100 лв. заплата като външен минис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).