Шофьори отмъщават на КАТ с акция "Биг Брадър"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (20)
15:54 / 12.07.2017
1414
Биг Брадър за Пътна полиция. Такава кампания тече с пълна сила във Фейсбук. След премахването на предупреждаващите знаци за радари граждани от цялата страна масово се присъединяват към групи в социалната мрежа, пише "Телеграф". Такива има създадени за почти всеки град в България и местните шофьори или мотористи посочват къде са забелязали патрул, снимат катаджии, които се крият в храстите, или предупреждават за засади на безумни места.

Паралелно с това идеята на групата е да се дава мигновена информация за задръствания или катастрофи. "Ако полицията ползва тази информация, може да се окаже дори по-полезна от 112", казва един от създателите, пожелал анонимност. Според него чрез незабавните публикации от очевидци във Фейсбук много лесно могат да бъдат залавяни и нарушители, както и шофьори, които бягат от место произшествието и като цяло да се издирват по-лесно свидетели. Най-многобройна е групата за Пловдив, в която членуват 11 192-ма души. Следват фейсбук потребителите за Хасково - 8789. На трето място Пазарджик със своите 7475 участници. Подобно групи следят патрулите и трафика и по курортите като Слънчев бряг.

Виж коментарите (20)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).