Шофьорът, карал автобуса от трагедията край Лим, почина зад волана

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (11)
10:42 / 13.12.2017
2476
Шофьорът Илия Измирлиев, който бе осъден за трагедията с починалите деца при падането на автобуса в река Лим, внезапно почина, докато шофира на пътя между Смолян и Пампорово тази сутрин. 64-годишният Измирлиев е шофирал товарен "Фолксваген Транспортер", собственост на зет му. "Сигнал на тел. 112 е подаден днес около 9 часа.

Фолксвагенът е намерен блъснат в мантинела на изхода на Смолян в посока Пампорово до станцията на СБА, а шофьорът е починал на място. Вероятно му е прилошало и докато спре буса, се е ударил на няколко места и след това в мантинелата, защото не е сериозна катастрофата, за да причини смъртта му", каза за "24 часа" шефът на ОД на МВР Смолян Николай Димов. 

Измирлиев е бил сам в буса. На мястото има медицински екип, полицията прави оглед, а след това починалия ще бъде транспортиран за аутопсия в Смолянската болница. Преди близо 13 години Измирлиев шофираше автобуса от трагедията в река Лим, при която загинаха 12 български деца. На злополучния 4 април 2004 година група от 34 ученици и 16 възрастни се прибират от екскурзия в Дубровник. При завой на планински път, шофьорът изгубва контрол над превозното средство. 

Автобусът се спуска около 15 метра по стръмен бряг и пада в коритото на река Лим при сръбското село Гостун, разположено между градовете Биело поле в Черна гора и Приполие в Сърбия. Рейсът потъва за броени минути в придошлата река Лим. Повечето от пътниците в автобуса са деца от в Свищов. Спасени са 38 души, но 12 деца намират смъртта си. За виновен за трагедията бе признат единият от шофьорите - Илия Измирлиев. Съдът го осъди на 7 години лишаване от свобода, но след обжалване присъдата му бе намалена на 4 години.

Виж коментарите (11)

Още по темата (1):
04.04.2011 7 години от трагедията в р. Лим, при която загинаха 12 български деца
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).