Шокиращо изследване: Всеки пети българин гледа чуждо дете

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
22:52 / 17.11.2020
926
Докато обществото е заето да изчислява положителните проби за коронавирус спрямо направените PCR тестове, друга статистика е на път да взриви социалния мир. Със статистически способи (дял на бездетните семейства, съотношение на безплодни към фертилни българи и българки и др.) приложни математици от БАН изчислиха , че над 20% от хората у нас живеят в заблуда за биологичните си бащи. Още по-голям е процентът на мъжете, които са въведени в заблуждение за своите биологични деца.

При жените обаче този процент е практически нулев. От това следва, че обществото у нас и семейството като основна негова клетка дължат стабилността си на умението на българката до сетния си час да държи езика си зад зъбите. Ако ДНК тестът стане бърз, лесен и достъпен и ако той поевтинее колкото теста за бременност например, тогава истината ще цапардоса стотици хиляди и разбитите семейства ще са безброй.

В САЩ бързият тест за бащинство струва около и се прави у дома.

В България ДНК изследвания се правят само в Лабораторията по молекулярна патология към “Майчин дом", в Института по криминология при МВР и в катедрите по съдебна медицина към медицинските университети. Процедурата е проста, но струва скъпо и резултатът е готов след месец. Едно от най-важните условия при този тест е и майката, и бащата доброволно да отидат в лабораторията.

Най-евтините изследвания са в "Майчин дом“ – около 360 лв. Ако имате желание пробата да бъде изпратема в САЩ или Канада, може да се изръсите с близо 900. В крайна сметка обаче сигурни данни няма. Дори и най-задълбоченият генетичен тест дава "едва“ 99,99% сигурност, така че ако има съмнение, то може да разруши всяко семейство и въз основа на тази стотна.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Голяма новина за България и еврозоната!
Христо Крушарски започна да инжектира в облаците натриев хлорид, ...
Нинова: Това е пародия! Главчев започна като началника си Борисов...
Сняг заваля и на Витоша
Един милион българи стегнаха куфарите и тръгнаха на път през почи...
Росен Желязков повежда листата на ГЕРБ за евроизборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).