Ще има ли геомагнитни бури между 5 и 11 юни?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:15 / 04.06.2023
703
Между 5 и 11 май земната магнитосфера ще е сравнително спокойна. Тази седмица въздействието на слънчевия вятър върху магнитосферата на нашата планета ще е минимално. Това показват данните от изследователските центрове на САЩ, Англия и Русия. Подобна е информацията и от Националния институт по геофизика, геодезия и география.

Въпреки това не е изключено да се появят временни смущения заради немалкото количество петна върху слънчевия диск. На 2 юни, Центърът за прогнозиране на космическото време на САЩ представи интересна графика, която показва повишаването на слънчевата активност през този 25 цикъл на нашата звезда.

Данните обхващат периода от 2019 г. до тази година и от тях ясно се вижда прогресивното увеличение на петната по Слънцето. Това е напълно очаквано и обичайно за предстоящия максимум на слънчевата активност, който предстои до 2030 година, пише bTV. Последната слаба до средна геомагнитна буря от степен G1-G2 беше регистрирана около 24 май. Тогава астрофотографът от щата Мичиган Бил О’Рурк засне това красиво полярно сияние.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Трябва ви потребителски или ипотечен кредит? Първо се допитайте д...
Въвеждането на еврото ще бъде съпроводено с мерки за цените
След абитуриентски бал: Двама ученици на по 14 години са с тежко ...
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...
Вътрешният министър: Максимум до 6 месеца тол камерите ще снимат ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).